ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ρωσία: Δημιουργία περιφερειακών μηχανισμών ασφαλείας στο Κόλπο

Η Μόσχα προτρέπει εντείνει τις προσπάθειες για να πείσει τις δυνάμεις της περιοχής, μετά από τα πρόσφατα γεγονότα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι η Μόσχα προτρέπει εδώ και κάποιο καιρό τις χώρες του Κόλπου να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας περιφερειακών μηχανισμών ασφαλείας.

«Έχουμε προτείνει στις χώρες του Κόλπου να σκεφτούν [να δημιουργήσουν] συλλογικούς μηχανισμούς ασφαλείας (...) αρχής γενομένης με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μέχρι την ανταλλαγή προσκλήσεων σε στρατιωτικά γυμνάσια», είπε ο Λαβρόφ, ο οποίος εκφράστηκε στο Νέο Δελχί, όπου συμμετέχει σε μια σύνοδο για θέματα ασφαλείας.

Η ένταση στην περιοχή του Κόλπου κλιμακώθηκε ακόμα περισσότερο το τελευταίο διάστημα, με την εξόντωση του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στη Βαγδάτη και τα πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον βάσεων στο Ιράκ στις οποίες σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα σε αντίποινα από πλευράς Ιράν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ευρωπαϊκή αυτονομία, ο γαλλογερμανικός άξονας απορρυθμίζεται
 |  ΚΟΣΜΟΣ
X

Μπες στο μυαλό των
αγαπημένων σου αρθρογράφων

Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο τη στιγμή που δημοσιεύεται.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Απόκτησε συνδρομή με €50 τον χρόνο για πρόσβαση στην έντυπη έκδοση.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ