ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρωσία: Δύο νεκροί από πυρά του ουκρανικού πυροβολικού στο Μπέλγκοροντ

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε πως είναι έτοιμος να στείλει τις μονάδες της Wagner για να υπερασπιστούν το Μπέλγκοροντ.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίσθηκαν σήμερα από πυρά του ουκρανικού πυροβολικού στη ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, δήλωσε ο κυβερνήτης της εν λόγω περιφέρειας Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, ενώ ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner διαβεβαίωσε πως είναι έτοιμος να στείλει τις μονάδες του για να υπερασπιστούν το Μπέλγκοροντ από βομβαρδισμούς και επιθέσεις.

«Από σήμερα το πρωί, οικισμοί στην αστική περιφέρεια Σεμπέκινο δέχονται πυρά από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», έγραψε ο Γκλάντκοφ στην πλατφόρμα μηνυμάτων Telegram. Χθες, Παρασκευή, ο Γκλάντκοφ είχε δηλώσει πως περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι απομακρύνονται από την περιφέρεια αυτή επειδή δεν είναι ασφαλές να βρίσκονται εκεί.

Για κλιμάκωση των επιθέσεων μιλούν οι Ρώσοι
Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν τις τελευταίες ημέρες ότι έχουν ενταθεί εκεί οι επιθέσεις από τη βόρεια Ουκρανία. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίσθηκαν από ουκρανικούς βομβαρδισμούς της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ χθες, Παρασκευή, είχε αναφέρει ο Γκλάντκοφ, προσθέτοντας πως 500 οβίδες πυροβολικού, όλμων, καθώς και ρουκέτες από πολλαπλούς εκτοξευτήρες έπληξαν την περιφέρεια, από τις οποίες περισσότερες από 370 την πόλη Σεμπέκινο και την περιοχή της, όπου ζουν 40.000 άνθρωποι.

«Η νύχτα ήταν ανήσυχη. Η αντιαεροπορική άμυνα είχε δουλειά πάνω από την πόλη του Μπέλγκοροντ», έγραψε σήμερα ο Γκλάντκοφ.

Πριγκόζιν: Η Wagner θα υπερασπιστεί το Μπέλγκοροντ
Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner, διαβεβαίωσε σήμερα πως, «αν το (ρωσικό) υπουργείο άμυνας δεν σταματήσει αυτό που συμβαίνει στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ (…), όπου ρωσικά εδάφη καταλαμβάνονται εξ αντικειμένου, τότε προφανώς θα φθάσουμε εμείς εκεί».

«Θα υπερασπιστούμε το ρωσικό λαό μας και όλους αυτούς που ζουν εκεί», πρόσθεσε σε ηχογραφημένο μήνυμά του, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία Τύπου του, διευκρινίζοντας πως οι άνδρες του δεν θα περιμένουν «πρόσκληση» ούτε την άδεια για να αναπτυχθούν στην περιφέρεια αυτή. «Το μόνο πράγμα που θα ζητήσουμε, είναι πυρομαχικά, για να μην καταντήσουμε, όπως λέμε εμείς, με γυμνό πισινό στο κρύο», πρόσθεσε ο Πριγκόζιν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση