ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρωσία: Πεκίνο και Μόσχα δεν συζήτησαν κάποιο «κινεζικό ειρηνευτικό σχέδιο»

«Δεν υπήρξε καμία συζήτηση κάποιου ξεχωριστού (ειρηνευτικού) σχεδίου», δήλωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ

Kathimerini.gr

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας Ουάνγκ Γι δεν συζήτησαν το «κινεζικό σχέδιο για την επίλυση της σύρραξης» στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η Μόσχα.

«Παρατηρούμε δηλώσεις ορισμένων Δυτικών πολιτικών και ρεπορτάζ μέσων ενημέρωσης αναφορικά με κάποιου είδους “κινεζικό ειρηνευτικό σχέδιο”. Ως συνήθως, διαστρεβλώνουν την πραγματική εικόνα», είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Οι Κινέζοι εταίροι μας μάς ενημέρωσαν για τις απόψεις τους σχετικά με τις βαθύτερες αιτίες της ουκρανικής κρίσης καθώς και για την προσέγγισή τους για μια πολιτική διευθέτηση. Δεν υπήρξε καμία συζήτηση κάποιου ξεχωριστού (ειρηνευτικού) σχεδίου», πρόσθεσε.

«Υπό εξέταση η κινεζική Πρωτοβουλία για την Παγκόσμια Ασφάλεια»
Επιπλέον, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Ρωσία μελετά το έγγραφο της κινεζικής «Πρωτοβουλίας για την Παγκόσμια Ασφάλεια» που δημοσιοποίησε πρόσφατα το Πεκίνο.

«Οι θέσεις των δύο χωρών για τα πιο κρίσιμα διεθνή ζητήματα είτε ταυτίζονται είτε είναι πολύ κοντά, κάτι για το οποίο η ρωσική και η κινεζική ηγεσία έχουν συζητήσει επανειλημμένως», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. «Το ίδιο μπορούμε να πούμε και σε ό,τι αφορά την Πρωτοβουλία για την Παγκόσμια Ασφάλεια», πρόσθεσε.

Η Κίνα έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα το έγγραφο της GSI, η οποία στοχεύει στην τήρηση της αρχής της «αδιαίρετης ασφάλειας», την οποία υποστηρίζει η Μόσχα. Υπενθυμίζεται ότι ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε την Τρίτη, ότι η χώρα του επιθυμεί να παίξει ρόλο στον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση