ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Sky News: Κινεζικό εμβόλιο έχει 99% πιθανότητα επιτυχίας

Εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα το Πεκίνο ετοιμάζεται ήδη για το στάδιο 3 των κλινικών δοκιμών του εμβολίου

Newsroom K

Κινέζοι επιστήμονες που εργάζονται για την παρασκευή εμβολίου κατά της πανδημίας, COVID-19, έχουν αναφέρει στο δίκτυο Sky News* ότι είναι κατά «99% σίγουροι ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα».

Η Sinovac, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα το Πεκίνο, της οποίας το εμβόλιο κατά της νόσου βρίσκεται στο στάδιο 2 κλινικών μελετών, με περισσότερους από 1.000 εθελοντές, δήλωσε ότι βρίσκεται σε προκαταρκτικές συνομιλίες για τη διεξαγωγή των κλινικών μελετών του σταδίου 3 του εμβολίου, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απάντηση ως προς την επιτυχία του εμβολίου ήρθε από τον Luo Baishan, ερευνητή της Sinovac, ο οποίος σημείωσε στο Sky News πως, «Ναι, [το εμβόλιο] πρέπει να είναι επιτυχές, κατά 99%».

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο τον περασμένο μήνα, η Sinovac δημοσίευσε τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών στο επιστημονικό περιοδικό «Science», τα οποία έδειξαν ότι το εμβόλιο, που θα φέρει την ονομασία «CoronaVac», προστατεύει πιθήκους από ενδεχόμενη λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό, SARS-COV-2.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στο Sky News, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει επί του παρόντος, είναι ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων COVID-19 στην Κίνα. Αυτό καθιστά δύσκολη την δοκιμή του εμβολίου και έχει ως αποτέλεσμα την εταιρεία να ψάχνει συμφωνίες με τρίτες χώρες για τη διεξαγωγή του σταδίου 3 των κλινικών δοκιμών.

Η Sinovac γνωστοποίησε πως παράλληλα με την έρευνα κατασκευάζει και ένα νέο εργοστάσιο στην κινεζική πρωτεύουσα, του οποίου στόχος θα είναι η παροχή 100 εκατομμυρίων δόσεων, αν τα αποτελέσματα των δοκιμών, αποβούν θετικά.

Η Έλεν Γιανγκ, Ανώτερη Διευθύντρια Επενδυτικών Σχέσεων, δήλωσε στο Sky News πως αρχικά προτείνεται ο εμβολιασμός να γίνει σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως για παράδειγμα, εργαζόμενους στον τομέα της υγείας ή ηλικιωμένους.

Ακόμη σημείωσε πως «το εμβόλιο δεν θα είναι σύντομα εδώ», καθώς οι οι κλινικές δοκιμές του σταδίου 2 απέχουν μήνες μέχρι την ολοκλήρωση τους και τότε θα πρέπει να εκκινήσουν αυτές του σταδίου 3. Στη συνέχεια το εμβόλιο θα πρέπει να πάρει την σχετική έγκριση από τους διάφορους Οργανισμούς Υγείας ανά τον κόσμο.

Ερωτηθείσα για το κατά πόσο πιστεύει πως το εμβόλιο θα περάσει με επιτυχία τις κλινικές δοκιμές, η Γιανγκ απάντησε πως «αν και είναι πολύ δύσκολο να το προβλέψουμε αυτή τη στιγμή, τα δεδομένα είναι πολύ θετικά».

* Όπως σημειώνει το Sky News, είναι ο πρώτος βρετανικός ειδησεογραφικός οργανισμός, που είχε την τύχη να επισκεφθεί τα εργαστήρια της Sinovac.

Πληροφορίες / Φωτογραφίες: Sky News

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X