ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στη Ρώμη για την Σύνοδο Υπουργών των G20 η Επίτροπος Κυριακίδου

Θα επικεντρωθεί στον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στην παγκόσμια υγεία

ΚΥΠΕ

Στη Ρώμη όπου θα συμμετάσχει στην Υπουργική Σύνοδο των G20 για την υγεία, μεταβαίνει στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Η σύνοδος, που διοργανώνεται από την ιταλική προεδρία των G20, θα επικεντρωθεί στον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στην παγκόσμια υγεία και στις συνέπειές της στην προσπάθεια υλοποίησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο αναμένεται πως θα απευθύνουν έκκληση για περισσότερη δράση για τη «μία υγεία» και για μια καλύτερη διασύνδεση ανάμεσα στην υγεία των ζώων και την ανθρώπινη υγεία, τις περιβαλλοντικές συνθήκες, καθώς και την παγκόσμια συνεργασία για τη στήριξη της ισότιμης πρόσβασης σε εργαλεία ελέγχου νόσων, όπως τα εμβόλια και τα θεραπευτικά και διαγνωστικά μέσα.

Ενόψει της συμμετοχής της, η Επίτροπος Κυριακίδου δήλωσε πως «η πανδημία κατέδειξε πόσο κρίσιμα διασυνδεδεμένα είναι τα παγκόσμια συστήματα υγείας μας. Το κύριο δίδαγμα που αντλήθηκε από την κρίση COVID-19 είναι ο ζωτικής σημασίας ρόλος της παγκόσμιας συνεργασίας και της συντονισμένης δράσης».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της συλλογικής αντίδρασης σε αυτές τις προκλήσεις, τόσο στο εσωτερικό της όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, και προσβλέπω σε μια σύνοδο όπου θα συζητηθεί μια συνεκτική και ολοκληρωμένη νέα αρχιτεκτονική για την παγκόσμια υγειονομική ασφάλεια» σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση