ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στις 23 Μαϊου το debate των υποψηφίων για την Προεδρία της Κομισιόν

Η συζήτηση διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ραδιοφωνική Ένωση (EBU), σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΚΥΠΕ

Η συζήτηση μεταξύ των κορυφαίων υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου από τις 15.00 έως τις 16.45 στην αίθουσα της ολομέλειας του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Η συζήτηση διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ραδιοφωνική Ένωση (EBU), σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η EBU ανακοίνωσε τους κύριους υποψηφίους για την προεδρία της Επιτροπής που επιβεβαίωσαν την παρουσία τους στη συζήτηση στις 23 Μαΐου ως ακολούθως: Walter Baier (Αυστρία), Ευρωπαϊκή Αριστερά, Sandro Gozi (Ιταλία), Renew Europe Now, Ursula von der Leyen (Γερμανία), Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), Terry Reintke (Γερμανία), Ευρωπαίοι Πράσινοι, Nicolas Schmit (Λουξεμβούργο), Κόμμα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES).

Οι υποψήφιοι θα μιλήσουν στα αγγλικά και θα παρέχεται διερμηνεία σε 24 γλώσσες.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν ο Martin Řezníček (τσεχική τηλεόραση) και η Annelies Beck (VRT, Βέλγιο).

Οι πέντε υποψήφιοι θα συζητήσουν για πολλά βασικά θέματα. Ερωτήσεις θα υποβληθούν από το κοινό στην αίθουσα της Ολομέλειας, από θεατές που παρακολουθούν από εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τα Γραφεία συνδέσμους του Κοινοβουλίου στα κράτη μέλη της ΕΕ, που υποβάλλονται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και από τους δύο συντονιστές.

Οι υποψήφιοι θα έχουν να απαντήσουν επίσης σε κατ' ιδίαν ερωτήσεις από τους συντονιστές στα λεγόμενα τμήματα "Spotlight", ένα νέο χαρακτηριστικό στο Eurovision Debate 2024.

Ειδικές εκδηλώσεις για την παρακολούθηση της συζήτησης ζωντανά θα διοργανωθούν σε όλη την ΕΕ από δημόσια μέσα ενημέρωσης σε συνεργασία με τα Γραφεία συνδέσμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα κράτη μέλη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση