ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στόχος ο εμβολιασμός 100 εκατ. Αμερικανών μέχρι τέλη Φεβρουαρίου

Οι ποσότητες των δύο εμβολίων αρκούν «και με το παραπάνω» για να εμβολιαστούν τα 3 εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν σήμερα σε οίκους ευγηρίας, είπε ο Σλαουί

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Mέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου είναι πιθανό να έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, δηλαδή το 40% των ενηλίκων, υποστηρίζει υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Ήδη από τον τρέχοντα μήνα, με τις 40 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων της εταιρείας Moderna και της κοινοπραξίας Pfizer/BioNTechι θα μπορούσαν να εμβολιαστούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι, δεδομένου ότι για τον κάθε εμβολιασμό απαιτούνται δύο δόσεις, οι οποίες χορηγούνται σε διάστημα 3-4 εβδομάδων μεταξύ τους. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Μονσέφ Σλαουί, ο επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμού για την Covid-19, του λεγόμενου Warp Speed («Ταχύτητα Δίνης»), μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Στα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουμε πιθανόν εμβολιάσει 100 εκατομμύρια ανθρώπους, αριθμός που είναι λίγο-πολύ το μέγεθος του πληθυσμού που διατρέχει κίνδυνο, οι ηλικιωμένοι, οι επαγγελματίες υγείας», εξήγησε.

Οι ποσότητες των δύο εμβολίων αρκούν «και με το παραπάνω» για να εμβολιαστούν τα 3 εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν σήμερα σε οίκους ευγηρίας, πρόσθεσε ο Σλαουί, πρώην στέλεχος φαρμακευτικών εταιρειών που «στρατολογήθηκε» από την κυβέρνηση Τραμπ την άνοιξη.

Με τις υπόλοιπες δόσεις θα εμβολιαστεί η πλειονότητα των επαγγελματιών του υγειονομικού τομέα, εφόσον οι Πολιτείες αποφασίσουν ότι σε αυτούς θα δοθεί προτεραιότητα, όπως συνέστησε χθες μια επιτροπή ειδικών συμβούλων.

Τον Ιανουάριο μπορεί να εμβολιαστούν 30 εκατομμύρια άνθρωποι, αν επιβεβαιωθεί ο ρυθμός παραγωγής των δύο εταιρειών, και άλλα 50 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο, φτάνοντας συνολικά τα 100 εκατομμύρια.

Στις εκτιμήσεις αυτές δεν λαμβάνονται υπόψη τα δύο άλλα πιθανά εμβόλια, αυτά της Johnson & Johnson και της AstraZeneca/Οξφόρδης, οι κλινικές δοκιμές των οποίων αναμένεται να δώσουν αποτελέσματα γύρω στα τέλη Δεκεμβρίου με μέσα Ιανουαρίου. Εφόσον η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τα εγκρίνει, θα αυξηθούν οι δόσεις για τον εμβολιασμό και άλλων ανθρώπων τον Φεβρουάριο, πρόσθεσε ο Σλαουί.

Το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech πήρε σήμερα το «πράσινο φως» από τη Βρετανία, όμως στις ΗΠΑ η διαδικασία είναι πιο αργή. Η FDA θα δώσει την έγκρισή της μετά τη δημόσια συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής της στις 10 Δεκεμβρίου. Για το εμβόλιο της Moderna, η ίδια επιτροπή θα συνεδριάσει στις 17 Δεκεμβρίου.

«Όταν δοθεί η κατεπείγουσα έγκριση, η διανομή στους Αμερικανούς θα ξεκινήσει μέσα σε 24 ώρες, αυτός είναι ο στόχος μας», επανέλαβε σήμερα ο στρατηγός Γκας Πέρνα, που είναι επικεφαλής της επιχείρησης αυτής. Για το εμβόλιο της Pfizer, εκτίμησε ότι θα μπορούσε να αρχίσει να διατίθεται από τις 15 Δεκεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αποποιείται της αποζημίωσης η Επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις

«Να είστε σίγουροι ότι ΑΝ εξαρτάτο αυτό ΜΟΝΟΝ από τον πρώην Πρόεδρο του Ανωτάτου Μύρωνα Νικολάτο και ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:40

Σε 15 μέρες στην Ολομέλεια η λίστα Γιωρκάτζη

«Σαν σύγκρουση συμφερόντων μου φαίνεται. Καλείτε η Βουλή να ψηφίσει για θέμα που την αφορά και με μεγάλο ...»
ΜΑΡΙΟΣ  |  07:27

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση