ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στόχος της Συρίας ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής

Τζαράμπλους, Αλ Μπαπ, Άζαζ και Άφριν υπό τουρκική κατοχή καταγγέλλει η Δαμασκός

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Μετά την κατάληψη των τελευταίων προπυργίων της αντιπολίτευσης στο νότιο τμήμα της χώρας, η Δαμασκός θέτει νέους στόχους που αφορούν τον τερματισμό του μακρόχρονου εμφύλιου πολέμου. Στη νέα περίοδο η Δαμασκός διαπραγματεύεται με τους Κούρδους και από την άλλη στρέφει την προσοχή σε περιοχές που ελέγχουν αντάρτες και Τουρκία στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στα πλαίσια των συζητήσεων που διεξάγονται στην Αστάνα, ο εκπρόσωπος της Συρίας, Μπασάρ Τζαφερί, κατηγόρησε την Τουρκία ότι έχει θέσει υπό την κατοχής της συριακά εδάφη όπως το Τζαράμπλους, Αλ Μπαπ, Άζαζ και Άφριν και προειδοποιεί ότι η χώρα του θα απομακρύνει τις κατοχικές δυνάμεις από τα εδάφη της. Ακόμη, ο κ. Τζαφερί δηλώνει ότι το Ίντλιπ αποτελεί ένα είδος «crash test» για την Τουρκία, η οποία καλείται να αποδείξει τις αληθινές προθέσεις της απέναντι στις τρομοκρατικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία θέτει όρους και προϋποθέσεις για την απελευθέρωση του Ίντλιπ. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Aleksandr Lavrentyev, αποκλείει το ενδεχόμενο μιας γενικής επίθεσης στο Ίντλιπ. Η δε Δαμασκός δηλώνει ότι αναμένει να καρποφορήσουν οι συνομιλίες για την επιστροφή αυτής της πόλης, διαφορετικά θα δρομολογηθούν «στρατιωτικές λύσεις».

Συνεχίζονται οι συνομιλίες με τους Κούρδους

Εν τω μεταξύ στη Δαμασκό συνεχίζονται οι συνομιλίες του συριακού κράτους με τους Κούρδους. Οι δυο πλευρές συζητούν την αυτονόμηση των Κούρδων και την επιστροφή της συριακής κρατικής διοίκησης σε περιοχές που ελέγχονται από τις κουρδικές και συμμαχικές δυνάμεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X