ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:04
 

Στόχος της Συρίας ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής

Τζαράμπλους, Αλ Μπαπ, Άζαζ και Άφριν υπό τουρκική κατοχή καταγγέλλει η Δαμασκός

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Μετά την κατάληψη των τελευταίων προπυργίων της αντιπολίτευσης στο νότιο τμήμα της χώρας, η Δαμασκός θέτει νέους στόχους που αφορούν τον τερματισμό του μακρόχρονου εμφύλιου πολέμου. Στη νέα περίοδο η Δαμασκός διαπραγματεύεται με τους Κούρδους και από την άλλη στρέφει την προσοχή σε περιοχές που ελέγχουν αντάρτες και Τουρκία στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στα πλαίσια των συζητήσεων που διεξάγονται στην Αστάνα, ο εκπρόσωπος της Συρίας, Μπασάρ Τζαφερί, κατηγόρησε την Τουρκία ότι έχει θέσει υπό την κατοχής της συριακά εδάφη όπως το Τζαράμπλους, Αλ Μπαπ, Άζαζ και Άφριν και προειδοποιεί ότι η χώρα του θα απομακρύνει τις κατοχικές δυνάμεις από τα εδάφη της. Ακόμη, ο κ. Τζαφερί δηλώνει ότι το Ίντλιπ αποτελεί ένα είδος «crash test» για την Τουρκία, η οποία καλείται να αποδείξει τις αληθινές προθέσεις της απέναντι στις τρομοκρατικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία θέτει όρους και προϋποθέσεις για την απελευθέρωση του Ίντλιπ. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Aleksandr Lavrentyev, αποκλείει το ενδεχόμενο μιας γενικής επίθεσης στο Ίντλιπ. Η δε Δαμασκός δηλώνει ότι αναμένει να καρποφορήσουν οι συνομιλίες για την επιστροφή αυτής της πόλης, διαφορετικά θα δρομολογηθούν «στρατιωτικές λύσεις».

Συνεχίζονται οι συνομιλίες με τους Κούρδους

Εν τω μεταξύ στη Δαμασκό συνεχίζονται οι συνομιλίες του συριακού κράτους με τους Κούρδους. Οι δυο πλευρές συζητούν την αυτονόμηση των Κούρδων και την επιστροφή της συριακής κρατικής διοίκησης σε περιοχές που ελέγχονται από τις κουρδικές και συμμαχικές δυνάμεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Σιωπηλή διαμαρτυρία για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού (φώτο, βίντεο)

«Aυτό που συμβαίνει για χρόνια στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας είναι μικρογραφία της σαθρής κατάστασης ...»
ΑΚΑ  |  10:00

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X