ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σχέδια για τον εμβολιασμό κατά Covid παιδιών 12-15 ετών στην Αγγλία

Οι διευθύνσεις των νοσοκομείων καλούνται να έχουν ολοκληρώσει το σχεδιασμό έως τις 4 Σεπτεμβρίου

ΚΥΠΕ

Το εθνικό σύστημα υγείας NHS στην Αγγλία καταρτίζει σχέδια για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 των παιδιών από 12 έως 15 ετών, αποκαλύπτει με σημερινό της δημοσίευμα η Daily Telegraph.

Σύμφωνα με αξιωματούχους δημόσιας υγείας, τα παιδιά αυτής της ηλικιακής κατηγορίας δε θα χρειάζονται γονική συναίνεση για να εμβολιαστούν, καθώς «έχουν την ικανότητα να δώσουν τη δική τους συγκατάθεση».

Αν και η Κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμα το πράσινο φως για τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 16 ετών, αναμένοντας σχετικές συστάσεις από την Ενιαία Επιτροπή Εμβολιασμών και Ανοσοποίησης (JCVI), οι περιφερειακές διοικητικές μονάδες του NHS Αγγλίας έχουν καλέσει με email τις διευθύνσεις των δημοσίων νοσοκομείων να προετοιμαστούν για τον πιθανό εμβολιασμό των ηλικιών 12-15 ετών από τις 6 Σεπτεμβρίου.

Οι διευθύνσεις των νοσοκομείων καλούνται να έχουν ολοκληρώσει το σχεδιασμό έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Τον Ιούνιο η βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων έκρινε ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι ασφαλές για χορήγηση στους ανήλικους άνω των 12 ετών. Η επιτροπή JCVI, ωστόσο, που συστήνει στην Κυβέρνηση τον εμβολιαστικό σχεδιασμό, έχει πει πως στις ηλικίες 12-15 το εμβόλιο πρέπει να χορηγείται για την ώρα μόνο σε κλινικά ευάλωτα παιδιά. Όπως έχουν αναφέρει οι επικεφαλής της επιτροπής, χρειάζονται περισσότερες κλινικές αποδείξεις για τη σκοπιμότητα εμβολιασμού όλων των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Σύμφωνα με την Telegraph, ωστόσο, αναμένεται η δημοσίευση περαιτέρω κλινικών στοιχείων που θα ευνοεί τον πλήρη εμβολιασμό στις ηλικίες 12-15.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση