ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συμβούλιο Κρατών: Πιο αναγκαία από ποτέ η πολυμερής συνεργασία για τον Covid-19

Εγκρίθηκαν τα συμπεράσματα που καθορίζουν της προτεραιότητες της ΕΕ στην 75η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ ενέκρινε σήμερα συμπεράσματα που καθορίζουν τις προτεραιότητες της ΕΕ κατά την 75η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (Σεπτέμβριος 2020 - Σεπτέμβριος 2021), με τον τίτλο "πρωταθλητής της πολυμέρειας, ισχυρός και αποτελεσματικός ΟΗΕ που προσφέρει για όλους".

Στα συμπεράσματά του, το Συμβούλιο τονίζει ότι, όπως αποδεικνύεται από το ξέσπασμα του COVID-19, η πολυμερής συνεργασία είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Επομένως, η διεθνής τάξη που βασίζεται στους κανόνες - με τον πυρήνα του ΟΗΕ πρέπει να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η διεθνής αλληλεγγύη και συνεργασία.

Για την 75η Γενική Συνέλευση, η ΕΕ θα επικεντρωθεί σε βασικές προτεραιότητες όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ισότητα των φύλων, η προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας, η οικοδόμηση μιας δίκαιης παγκοσμιοποίησης, η επιτάχυνση της παγκόσμιας μετάβασης προς ένα βιώσιμο και κλιματικά ουδέτερο μέλλον και η καθοδήγηση της μετάβασης σε ένα νέο ψηφιακό κόσμος. Η διατήρηση του ανθρωπιστικού χώρου και η διασφάλιση του σεβασμού του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και των ανθρωπιστικών αρχών θα παραμείνουν εξίσου σημαντικές για την ΕΕ.

Τα συμπεράσματα επιβεβαιώνουν ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον ΟΗΕ ως απαραίτητο φόρουμ για πολυμερείς λύσεις σε παγκόσμιες προκλήσεις και θα συνεχίσει να επιδεικνύει παγκόσμια ηγεσία, με σκοπό την προώθηση ενός ασφαλέστερου και καλύτερου κόσμου για όλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  |  Υγεία  |  Ευρώπη  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X