ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σύζυγοι των μαχητών του Αζόφ στον Πάπα: Παρακαλώ μην τους αφήσετε να πεθάνουν

«Σας παρακαλώ, μην τους αφήσετε να πεθάνουν», είπε στον Ποντίφικα μία εξ αυτών

Kathimerini.gr

Οι σύζυγοι δύο από τους τελευταίους εναπομείναντες Ουκρανούς μαχητές που έχουν βρει καταφύγιο στο χαλυβουργείο της Μαριούπολης ζήτησαν από τον Πάπα Φραγκίσκο να βοηθήσει να μεταφερθούν σε μια τρίτη χώρα.

«Σας παρακαλώ, μην τους αφήσετε να πεθάνουν», είπε στον Ποντίφικα μία εξ αυτών.

Η 27χρονη Κατερίνα Προκοπένκο και η 29χρονη Γιούλια Φεντόσιουκ, μίλησαν στον πάπα για περίπου πέντε λεπτά στο τέλος του γενικού ακροατηρίου του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ζητώντας του επίσης να παρέμβει απευθείας στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να τους αφήσει να φύγουν.

«Είστε η τελευταία μας ελπίδα, ελπίζω να μπορέσετε να σώσετε τις ζωές τους, μην τους αφήσετε να πεθάνουν», ακούγεται να λέει η Προκοπένκο στον πάπα σε ένα βίντεο που δημοσίευσε το Βατικανό.

Οι γυναίκες είπαν στους δημοσιογράφους ότι περιέγραψαν στον πάπα σκηνές τραυματισμένων στρατιωτών, σάπιες σάρκες, άταφα πτώματα και έλλειψη τροφής, νερού και φαρμάκων στο χαλυβουργείο.

Είπαν ότι μίλησαν για τελευταία φορά με τους συζύγους τους, μέλη του Συντάγματος του Αζόφ, την Τρίτη. «Οι στρατιώτες μας περιμένουν να εκκενωθούν σε τρίτη χώρα, για να καταθέσουν τα όπλα σε περίπτωση εκκένωσης», είπε η Φεντόσιουκ.

«Η ρωσική αιχμαλωσία δεν αποτελεί επιλογή για αυτούς», είπε η Προκοπένκο.

Ο Πάπας σημείωσε ότι θα κάνει ό,τι ήταν δυνατόν και θα προσεύχεται για αυτούς.

Οι γυναίκες ανέφεραν την Ελβετία και την Τουρκία ως πιθανότητες, αλλά δεν έδωσαν λεπτομέρειες
Ο πάπας Φραγκίσκος είπε σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στις 3 Μαΐου ότι ζήτησε μια συνάντηση στη Μόσχα με τον Πούτιν για να προσπαθήσει να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Η πρόσθεσε ότι την τελευταία φορά που μίλησε με τον σύζυγό της, της ζήτησε να βρει ένα άρθρο στο Διαδίκτυο για το πώς να ζεις χωρίς νερό για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Το σύνταγμα του Αζόφ ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη ότι τις τελευταίες 24 ώρες, 34 ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το εργοστάσιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση