ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:56
 

Τα τελευταία λόγια του Τζαμάλ Κασόγκι

Τα τελευταία λόγια του Κασόγκι πριν πεθάνει απευθύνονταν προς τους δολοφόνους του

Newsroom Κ, Αθήνα

Νέες λεπτομέρειες για τις τελευταίες στιγμές του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι αποκαλύπτει απομαγνητοφωνημένη ηχογράφηση που δημοσίευσε χθες η τουρκική εφημερίδα Sabah. Ο αυτοεξόριστος Σαουδάραβας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, τον Οκτώβριο, από πράκτορες του Ριάντ.

Η τουρκική εφημερίδα χαρακτηρίζει την ομάδα πρακτόρων «ομάδα δολοφονίας», ενώ στην ηχογράφηση, ο Σαουδάραβας ιατροδικαστής που συνόδευε την ομάδα χαρακτηρίζει τον δημοσιογράφο «ζώο για θυσία». Το δημοσίευμα της Sabah αναφέρει ότι ο Κασόγκι υποπτεύθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αφού εισήλθε στο προξενείο και ενημερώθηκε ότι έπρεπε να επιστρέψει στο Ριάντ εξαιτίας «διαταγής της Ιντερπόλ».

Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή των προξενικών υπαλλήλων, οι οποίοι τον νάρκωσαν. Τα τελευταία λόγια του Κασόγκι πριν πεθάνει απευθύνονταν προς τους δολοφόνους του, από τους οποίους ζήτησε να μην του καλύψουν το στόμα λόγω του άσθματος από το οποίο έπασχε.

Η Sabah υποστηρίζει ότι η μαγνητοφώνηση περιέχει τους ήχους διαμελισμού του Κασόγκι, υπό την εποπτεία του Σαουδάραβα ιατροδικαστή. Εναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Κασόγκι, η σορός του αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου δεν έχει εντοπιστεί, ενώ η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ Ανιές Καλαμάρ χαρακτήρισε τη δολοφονία του, κατ’ εντολήν του Ριάντ, «προσχεδιασμένη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ισχυρό μήνυμα στήριξης του Θεσμού των Επιτρόπων Διοικήσεως

«Η αναφορά στις αρχές της Βενετίας δεν πρέπει να είναι επιλεκτική... Θεωρείται ότι η Επίτροπος πληρεί ...»
Doros  |  19:15

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X