ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ταινία Άλεκ Μπάλντουιν: Καταγγελίες και για άλλα περιστατικά πριν τον θανατηφόρο πυροβολισμό

Τα δύο περιστατικά αφορούν εκπυρσοκρότηση όπλου στις 16 Οκτωβρίου

Kathimerini.gr

Για δύο ακόμη ανησυχητικά περιστατικά με όπλο – σκηνικού κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust» του Άλεκ Μπάλντουιν έκαναν λόγο τρία πρώην μέλη του συνεργείου, σύμφωνα με τους New York Times.

Κατά τα πρώην μέλη του συνεργείου, τα δύο περιστατικά αφορούν εκπυρσοκρότηση όπλου στις 16 Οκτωβρίου, ενώ ακολούθως υποβλήθηκε καταγγελία στον υπεύθυνο για την ασφάλεια των γυρισμάτων.

Τα μέλη του συνεργείου, τα οποία ζήτησαν να μην κατονομαστούν υπό τον φόβο πως θα μπορούσε να επηρεαστεί η παρουσία τους στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο, συγκαταλέγονται μεταξύ αρκετών εργαζομένων οι οποίοι παραιτήθηκαν λίγες ώρες πριν το θανατηφόρο συμβάν, έπειτα από καταγγελίες για μη καταβολή δεδουλευμένων, καθώς και για τις συνθήκες εργασίες, σύμφωνα με τους New York Times.

Οι αποκαλύψεις, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν αρχικά στους Los Angeles Times, εγείρουν ανησυχίες σχετικά με τα πρωτόκολλα που ακολουθήθηκαν κατά τα γυρίσματα της ταινίας «Rust», η οποία διέθετε χαμηλό μπάτζετ.

Σύμφωνα με τον Λάρι Ζάνοφ, ο οποίος δεν συμμετείχε στο «Rust», ωστόσο εργάστηκε στα γυρίσματα του «Django Unchained» ως οπλουργός -δίνοντας οδηγίες στα μέλη του καστ για τον ασφαλή χειρισμό όπλων-, εάν ένα όπλο παρουσίαζε εμπλοκή σε μια ταινία, θα διενεργούνταν αμέσως έρευνα για το αν το όπλο ήταν ελαττωματικό ή επρόκειτο για λάθος χειρισμό.

Εφόσον προέκυπτε ότι έγινε λάθος χειρισμός, όπως πρόσθεσε ο κ. Ζάνοφ, η παραγωγή θα έπρεπε να προχωρήσει σε ενίσχυση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και πιθανώς δεν θα επέτρεπε στον χειριστή να χρησιμοποιήσει όπλα.

Επί του παρόντος, παραμένει αδιευκρίνιστο αν διεξήχθη έρευνα αυτού του είδους, μετά τις καταγγελίες για τα περιστατικά της 16ης Οκτωβρίου.

Σε δήλωσή τους την Παρασκευή, οι παραγωγοί της ταινίας -μεταξύ των οποίων και ο κ. Μπάλντουιν- υποστήριξαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για ζητήματα ασφαλείας.

«Αν και δεν ενημερωθήκαμε για επίσημες καταγγελίες σχετικά με την ασφάλεια των όπλων στο πλατό, θα διενεργήσουμε εσωτερική αξιολόγηση των διαδικασιών», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία παραγωγής της ταινίας, Rust Movie Productions LLC και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές της Σάντα Φε στην έρευνά τους και θα προσφέρουμε υπηρεσίες ψυχικής υγείας στο καστ και το συνεργείο κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικής περιόδου».

Με πληροφορίες από New York Times

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση