ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Telegraph: Από 4 Ιουλίου θα λειτουργήσουν οι «αερογέφυρες» μεταξύ Βρετανίας και άλλων χωρών

Θα αφορούν τις χώρες που είναι οι πιο δημοφιλείς θερινοί προορισμοί για τους Βρετανούς, «όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στις 29 Ιουνίου αναμένονται, σύμφωνα με την Daily Telegraph, οι ανακοινώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση για τη θέσπιση «αερογεφυρών» με χώρες που έχουν καλή επιδημιολογική εικόνα, ώστε οι αφίξεις από αυτές να εξαιρούνται από την καραντίνα των 14 ημερών που ισχύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μέτρο, ωστόσο, αναμένεται να ισχύσει από τις 4 Ιουλίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Η εξαίρεση θα αφορά «μικρό αριθμό» χωρών που συνιστούν το «μεγαλύτερο πλεονέκτημα» για τη βρετανική οικονομία και τον ταξιδιωτικό της τομέα.

Η Telegraph εκτιμά πως αυτό σημαίνει ότι οι αερογέφυρες θα αφορούν τις χώρες που είναι οι πιο δημοφιλείς θερινοί προορισμοί για τους Βρετανούς, «όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία».

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ντάουνινγκ Στριτ, παρά τις αρχικές πληροφορίες το θέμα των αερογεφυρών δεν συζητήθηκε τελικά κατά τη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Τζόνσον με τον Πρόεδρο Μακρόν στο Λονδίνο, αν και συζητήθηκε μεταξύ των αξιωματούχων των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων του τουριστικού τομέα της χώρας, η ανακοίνωση για τις αερογέφυρες θα συνοδευθεί και από αλλαγή της ταξιδιωτικής σύστασης του Foreign Office κατά των μη αναγκαίων ταξιδιών στο εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση