ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τέξας: Ο δράστης είχε προειδοποιήσει για την επίθεση μέσω Facebook

Ο κυβερνήτης του Τέξας δήλωσε ότι ο δράστης είχε κάνει ανάρτηση στα social media

Kathimerini.gr

Ο κυβερνήτης του Τέξας και άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι δίνουν συνέντευξη Τύπου σχετικά με την ένοπλη επίθεση στο δημοτικό σχολείο του Ουβάλντε, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 22 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 19 μαθητών και δύο δασκάλων.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Άμποτ δήλωσε ότι ήταν ένας συνοριοφύλακας που πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο δράστη μέσα σε σχολική τάξη.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο αναπληρωτής σερίφης της περιοχής έχασε την κόρη του στην επίθεση.

Ο ίδιος ανέφερε μάλιστα ότι ο δράστης είχε κάνει ανάρτηση στα social media, στην οποία έλεγε ότι πυροβόλησε τη γιαγιά του και ότι επρόκειτο να προβεί σε ένοπλη επίθεση σε δημοτικό σχολείο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν υπήρξαν άλλες προειδοποιήσεις πέρα από τις αναρτήσεις στο Facebook, προσθέτοντας ότι ο δράστης δεν φαινόταν να έχει ιστορικό εγκληματικής συμπεριφοράς ή προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Σημειώνεται, ότι ο Μπέτο Ο Ρούρκ, υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη θέση του κυβερνήτη, διέκοψε τον Άμποτ, κατηγορώντας τον ότι δεν έκανε τίποτα για την πάταξη του ένοπλου εγκλήματος.

Ο 18χρονος Σαλβαντόρ Ράμος έφυγε από το σπίτι όπου έμενε με τους παππούδες του και τράκαρε το αυτοκίνητό του κοντά στο δημοτικό σχολείο. Μπήκε από την πίσω πόρτα, κρατώντας ένα τουφέκι και φορώντας τακτικό εξοπλισμό.

Κλείστηκε μέσα σε μια σχολική αίθουσα της τετάρτης τάξης, σύμφωνα με τις αρχές, και σκότωσε μαθητές και δασκάλους προτού πέσει νεκρός από τα πυρά ενός συνοριοφύλακα, δήλωσε ο Άμποτ. Σημειώνεται, ότι 17 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση