ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρκία: Εντοπίστηκε η παραλλαγή «Delta Plus»

Η παραλλαγή Delta Plus παρατηρήθηκε σε τρία άτομα σε τρεις ξεχωριστές επαρχίες

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Στην Τουρκία, σε τρεις επαρχίες έχουν εντοπιστεί τρία κρούσματα της νέας παραλλαγής Delta Plus COVID-19. Την πληροφορία έδωσε στην δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας της χώρας, προσθέτοντας ότι η ξεχωριστή παραλλαγή Delta εντοπίστηκε επίσης σε περίπου 284 κρούσματα σε 30 επαρχίες.

«Η παραλλαγή Delta Plus παρατηρήθηκε σε τρία άτομα σε τρεις ξεχωριστές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης μιας στην Κωνσταντινούπολης», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά σε δημοσιογράφους έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 5 Ιουλίου. «Αυτοί οι άνθρωποι είναι σε καλή κατάσταση», πρόσθεσε ο κ. Κοτζά.

Οι τουρκικές υγειονομικές αρχές αναφέρουν ότι τα εμβόλια λειτουργούν ενάντια στην εξαιρετικά μεταδοτική νέα παραλλαγή.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν επίσης, ότι σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες η παραλλαγή Delta Plus μπορεί να είναι πιο μεταδοτική σε σχέση με τις προηγούμενες μεταλλάξεις του COVID-19.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα τα τ/κ μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τον εντοπισμό της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού.

Το τουρκικό εμβολιαστικό πρόγραμμα

Η Τουρκία, η οποία απέσυρε τους περισσότερους περιορισμούς την 1η Ιουλίου, έχει αναφέρει σχεδόν 5,5 εκατομμύρια κρούσματα COVID-19 και περίπου 50.000 θανάτους συνολικά. Το τουρκικό πρόγραμμα εμβολιασμού έχει εντατικοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, με πάνω από ένα εκατομμύριο πυροβολισμούς ημερησίως.

Το πρόγραμμα εμβολίων της Τουρκίας ξεκίνησε τον Ιανουάριο με εμβόλια που αναπτύχθηκαν από τη Sinovac και έκτοτε χρησιμοποιούνται επίσης εμβόλια από την Pfizer και την BioNtech, καθώς και το ρωσικό Sputnik V.

Ο κ. Κοτζά ανακοίνωσε ότι η Τουρκία σκοπεύει να χορηγήσει την πρώτη δόση εμβολίου σε περίπου 43 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή στο 70% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας, μέχρι τις διακοπές της Εορτής της Θυσίας στις 20 Ιουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Το reality check του Μπάιντεν

Το reality check του Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος παραδέχτηκε και δημοσίως πως η Ρωσία πιθανόν να επιτεθεί της Ουκρανίας με μια δήλωση-πρόβλεψη
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ