ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρκία: Μεγάλο προβάδισμα Κιλιτσντάρογλου σε νέα δημοσκόπηση

Η συσπείρωση των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων τον φέρνει 13,6 μονάδες μπροστά

Kathimerini.gr

Μεγάλο προβάδισμα άνω των 13 ποσοστιαίων μονάδων φαίνεται να έχει ο υποψήφιος της ενωμένης αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με τις εκλογές στην Τουρκία να απέχουν πλέον δύο μήνες και έξι από τα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης να καταλήγουν επιτέλους σε υποψήφιο πρόεδρο που θα αντιπαρατεθεί στον επί πλέον των δύο δεκαετιών Τούρκο ηγεμόνα, νέα δημοσκόπηση γεμίζει με αισιοδοξία το αντιπολιτευόμενο στρατόπεδο.

Η έρευνα της εταιρείας ORC που διεξήχθη από το Σάββατο 4 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 6 του μηνός φέρνει τον κ. Κιλιτσντάρογλου να κερδίζει στο δίπολο με τον κ. Ερντογάν 56,8% των προτιμήσεων, έναντι μόλις 43,2% του Τούρκου προέδρου.

 

 

Ο κ. Κιλιτσντάρογλου φερόταν μέχρι πρότινος να μην έχει τη δυναμική έναντι του κ. Ερντογάν που είχαν άλλοι πιθανοί αντίπαλοι του Τούρκου ηγεμόνα, όπως οι δήμαρχοι Αγκυρας και Κωνσταντινούπολης, Γιαβάς και Ιμάμογλου.

Ωστόσο η εν τέλει συσπείρωση των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης και η στοίχησή τους πίσω από τον επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, καθώς και η αρχικά θετική στάση του φιλοκουρδικού κόμματος HDP προς την εναλλακτική προς τον κ. Ερντογάν λύση ευνοούν τον κ. Κιλιτσντάρογλου, σε μια συγκυρία όπου η κοινή γνώμη στην Τουρκία παραμένει επηρεασμένη από την εθνική τραγωδία με τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου και την ελλιπή αντίδραση της κρατικής μηχανής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση