ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τουρκία: Συνελήφθησαν 15 πράκτορες της ισραηλινής Μοσάντ

Σε βάρος των 15 υπόπτων, αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ύποπτοι είναι όλοι Άραβες και συνελήφθησαν πριν από έναν μήνα. Κατηγορούνται πως έχουν διοχετεύσει στη Μοσάντ πληροφορίες σχετικά με Τούρκους πολίτες και ξένους φοιτητές που σπουδάζουν στη χώρα.

Η Τουρκία έχει συλλάβει 15 υπόπτους που φέρονται να εργάζονται στην ισραηλινή Μοσάντ μέσα σε τουρκικό έδαφος, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah. Την είδηση αναμεταδίδει η ισραηλινή Haaretz.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ύποπτοι είναι όλοι Άραβες και συνελήφθησαν πριν από περίπου έναν μήνα. Κατηγορούνται πως έχουν διοχετεύσει στη Μοσάντ πληροφορίες σχετικά με Τούρκους πολίτες και ξένους φοιτητές που σπουδάζουν στη χώρα. Οι ύποπτοι φέρονται να έδωσαν στοιχεία για φοιτητές που ενδεχομένως μπορούν να εργαστούν σε αμυντικές βιομηχανίες.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah αναφέρει επίσης ότι η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους κράτησε ένα χρόνο και διεξήχθη υπό την Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών (MIT).

Σε βάρος των 15 υπόπτων, αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες. Οι 15 ύποπτοι κρατούνται σε πέντε διαφορετικά κελιά με τρεις κρατούμενους στο κάθε ένα.

Η Daily Sabah αναφέρει ότι για τον εντοπισμό τους η MIT επιχείρησε σε τέσσερις διαφορετικές τουρκικές περιφέρειες και η σύλληψή τους έγινε το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Οι κινήσεις των υπόπτων καταγράφονταν από τις μυστικές υπηρεσίες με διάφορες μεθόδους και διαπιστώθηκε ότι ενεπλάκησαν σε κατασκοπεία που επικέντρωνε σε Παλαιστίνιους που βρίσκονται στην Τουρκία.

Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρεται σε δίκτυο κατασκοπείας που διοχέτευσε πληροφορίες στη Μοσάντ με αντάλλαγμα δεκάδες χιλιάδες δολάρια και ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση