ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:05
 

Τουρκικές δημοτικές εκλογές: Προς νέα νίκη ο Ερντογάν

Τα πρώτα αποτελέσματα βγάζουν τη συμμαχία του Τούρκου προέδρου από την κάλπη

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Λίγους μήνες μετά τις πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο ισχυρός πολιτικός άνδρας της Τουρκίας βρίσκεται ένα βήμα πριν μια νέα εκλογική νίκη.

Τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα του κρατικού Πρακτορείου Ανατολίας, τα οποία αναμεταδίδει το τουρκικό δίκτυο NTV, δείχνουν ότι η κυβερνητική συντηρητική συμμαχία ενδέχεται να βγει νικήτρια από την νέα εκλογική αναμέτρηση στα πιο πολλά σημαντικά αστικά κέντρα της Τουρκίας.

Μέχρι στιγμής έχει καταμετρηθεί το 11% των ψήφων. Με βάση αυτό το αποτέλεσμα στην Κωνσταντινούπολη, ο υποψήφιος δήμαρχος της συμμαχίας Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης – Γκρίζων Λύκων, ο τέως Πρωθυπουργός Μπιν Αλί Γιλντιρίμ, προηγείται με το ποσοστό της τάξης του 52,48%

Στην Άγκυρα προηγείται ο υποψήφιος της κυβερνητικής συμμαχίας, Μεχμέτ Όζχασεκι με το ποσοστό της τάξης 54,22%

Νέα εκλογική επιτυχία σημειώνει η κυβερνητική συμμαχία και σε άλλα αστικά κέντρα, με κάποιες πόλεις της ανατολικής ενδοχώρας να ψηφίζουν το κίνημα των Γκρίζων Λύκων που έχει συνάψει εκλογική συμμαχία με την κυβερνητική συμμαχία.

Η συμμαχία την οποία ηγείται η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει νίκη στην Σμύρνη και σε κάποια άλλα αστικά κέντρα, τα οποία ήλεγχε το προηγούμενο διάστημα.

Το δε, κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα, την παρούσα στιγμή σημειώνει επιτυχία στα εκλογικά «προπύργια» του, στο Ντιγιάρμπακιρ, στο Βαν και σε άλλες επαρχίες όπου οι Κούρδοι αποτελούν την πλειοψηφία του ντόπιου πληθυσμού.

Στο Ντέρσιμ, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας έχει πλησιάσει πολύ μια μεγάλη εκλογική νίκη, καθώς ο υποψήφιος του κινήματος προηγείται στα πρώτα αποτελέσματα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλούν τους Τούρκους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ότι αφορά τα πρώτα αποτελέσματα που μεταδίδει το Πρακτορείο Ανατολίας. Τις επόμενες ώρες δεν αποκλείεται να αλλάξουν τα αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X