ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τουρκική δημοσκόπηση - Ιμάμογλου και Γιαβάς προηγούνται του Ερντογάν

Το 88% λέει ότι υπάρχει οικονομική κρίση στην Τουρκία και το 11% ότι δεν υπάρχει

ΚΥΠΕ

Ο νυν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και ο νυν δήμαρχος Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς εκλέγονται πρόεδροι της Τουρκίας παίρνοντας πιο ψηλά ποσοστά από τον Ταγίπ Ερντογάν εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Avrasya, ενώ τα ποσοστά των συγκυβερνώντων κομμάτων ΑΚΡ και ΜΗΡ εμφανίζονται πολύ χαμηλά.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας Avrasya η οποία διεξήχθη μεταξύ 11-14 Απριλίου το 29,3% απάντησε πως εάν ήταν υποψήφιος για τις προεδρικές πάλι ο Ταγίπ Ερντογάν θα τον ψήφιζε οπωσδήποτε και πάλι ενώ το 49% οπωσδήποτε δεν θα τον ψήφιζε.

Το 88% λέει ότι υπάρχει οικονομική κρίση στην Τουρκία και το 11% ότι δεν υπάρχει.

Στο ερώτημα ποιος πιστεύουν ότι θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές αν σε αυτές συμμετείχαν ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Μανσούρ Γιαβάς, ο νυν δήμαρχος Άγκυρας, το 29% απάντησε Ταγίπ Ερντογάν και το 44,5% απάντησε Μανσούρ Γιαβάς. Σε ερώτηση ποιος πιστεύουν ότι θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές εάν σε αυτές συμμετείχαν ο Ταγίπ Ερντογάν και ο νυν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, το 28,2% απάντησε ο Ταγίπ Ερντογάν και το 43,3% απάντησε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Σε ερώτηση ποιον θα ψήφιζαν εάν ήταν υποψήφιοι μόνο οι Ταγίπ Ερντογάν και Μανσούρ Γιαβάς, το 30,5% απάντησε Ταγίπ Ερντογάν και το 48% Μανσούρ Γιαβάς. Σε ερώτηση ποιον θα ψήφιζαν εάν ήταν υποψήφιοι μόνο οι Ταγίπ Ερντογάν και Εκρέμ Ιμάμογλου το 30,5% απάντησε Ταγίπ Ερντογάν και το 48,6% απάντησε Εκρέμ Ιμάμογλου.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψήφιζαν εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, το 25,8% απάντησε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το 21,6% απάντησε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το 10,4% το Καλό Κόμμα, το 8% το φιλοκουρδικό HDP και το 6% το ακροδεξιό συγκυβερνών Κόμμα Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση