ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τούρκος ΥΠΑΜ: Γνωρίζουμε τις ευθύνες μας ως εγγυήτρια χώρα στην Κύπρο

Δεν θα επιτρέψουν να παραβιαστούν τα δικαιώματα τα δικαιώματα των Τ/κ «με τετελεσμένα»

ΚΥΠΕ

Γνωρίζουμε τις ευθύνες και τα καθήκοντά μας ως εγγυήτρια χώρα στην Κύπρο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψουν να παραβιαστούν τα δικαιώματα τα δικαιώματα των Τ/κ «με τετελεσμένα».

Σε δηλώσεις του από την Καισάρεια, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μάχονται με επιμονή και αποφασιστικότητα στο εσωτερικό και εκτός συνόρων ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους στο βόρειο τμήμα του Ιράκ και της Συρίας και στη «Γαλάζια Πατρίδα», συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, για την ασφάλεια της χώρας τους και του λαού της.

«Σεβόμαστε ιδιαιτέρως την κυριαρχία, τα δικαιώματα και το δίκιο και τα σύνορα των γειτόνων μας κατά την εκτέλεση αυτών των δραστηριοτήτων. Μοναδικός μας στόχος είναι η ασφάλεια των ανθρώπων μας και της χώρας μας και μοχθούμε γι’ αυτό. Ωστόσο, εργαζόμαστε, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας» είπε.

Ανέφερε ακολούθως ότι «έχουμε καταβάλει και συνεχίζουμε να καταβάλλουμε σημαντικές προσπάθειες επ’ αυτού του ζητήματος στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο. Θέλουμε να είμαστε φίλοι με τους Έλληνες γείτονές μας. Θέλουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας θετικά, συνεργαζόμενοι μαζί τους στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, με διάλογο και βρίσκοντας πολιτικές λύσεις στα προβλήματά μας. Θέλουμε οι πολίτες αμφότερων των πλευρών να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον πλούτο αυτής της γεωγραφίας, στην οποία βρισκόμαστε».

Ωστόσο, συνέχισε, «όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε τα δικαιώματα και το δίκιο της χώρας μας, του έθνους μας και των Κυπρίων αδελφών μας να παραβιαστούν με τετελεσμένα. Αναμένουμε από όλους να κατανοήσουν τη θέση μας σχετικά με μια λύση δύο ισότιμων, ανεξάρτητων, κυρίαρχων κρατών στην Κύπρο και να συμβάλουν στην άμεση εφαρμογή της».

Ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι η Τουρκία είναι μεταξύ των εγγυητριών χωρών όσον αφορά την Κύπρο και πρόσθεσε ότι «άλλες εγγυήτριες χώρες αποφασίζουν από μόνες τους τι θα κάνουν, όμως, εμείς, ως το Κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας, γνωρίζουμε τις ευθύνες και τα καθήκοντά μας ως εγγυήτρια χώρα. Τα εκπληρώσαμε μέχρι τούδε και έτσι θα συνεχίσουμε και εφεξής. Εμείς ασκήσαμε τα νόμιμα δικαιώματά μας βάσει του διεθνούς δικαίου και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Πρέπει να γίνει γνωστό ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εκεί μοχθούν επίσης για την ειρήνη και ευημερία των πολιτών μας εκεί. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε στο έπακρο την ισχύ μας, τη δύναμή μας, τα δικαιώματά μας και το δίκιο μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση