ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:11
 

Τραμπ: Καταργήστε το Obamacare και το αντικαθιστούμε αργότερα

Οι ηγέτες στο Κογκρέσο δυσκολεύονται να καταλήξουν σε μια λύση για την υγειονομική περίθαλψη

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε χθες τους ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές να ακυρώσουν το Obamacare αμέσως, ακόμη κι αν δεν μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για το νέο σύστημα που θα το αντικαταστήσει,την ώρα που οι ηγέτες των ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσου δυσκολεύονται να καταλήξουν σε μια συναινετική λύση για την υγειονομική περίθαλψη.

«Αν οι ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές δεν είναι σε θέση να περάσουν αυτό πάνω στο οποίο δουλεύουν τώρα, θα πρέπει να ανακαλέσουν αμέσως (σ.σ. τον νόμο Obamacare), και κατόπιν να τον αντικαταστήσουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία!», έγραφε στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter.

Οι ηγέτες των ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία είχαν ορίσει προθεσμία ως χθες Παρασκευή για να ολοκληρωθεί η κατάρτιση της δικής τους εκδοχής του νομοσχεδίου για την ταυτόχρονη κατάργηση και αντικατάσταση του Νόμου για την Προσιτή Περίθαλψη του 2010 (Affordable Health Care Act ή AHCA, γνωστότερος ως Obamacare), ο οποίος είχε αποτέλεσμα να αποκτήσουν δικαίωμα στην περίθαλψη επιπλέον 20 εκατομμύρια Αμερικανοί.

Η προθεσμία φαινόταν απίθανο να τηρηθεί, καθώς οι περισσότεροι γερουσιαστές είχαν ήδη φύγει από την Ουάσινγκτον ενόψει της διακοπής της λειτουργίας του Κογκρέσου την επόμενη εβδομάδα, χωρίς να υπάρχει καμιά συμφωνία ή σαφής κατεύθυνση για το νομοσχέδιο.

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε αργότερα ότι ο Τραμπ συνεχίζει να «δεσμεύεται πλήρως» στην έγκριση ενός νόμου για την περίθαλψη από τη Γερουσία αλλά εξετάζει κάθε διαθέσιμη επιλογή. «Ο πρόεδρος δεν έχει αλλάξει καθόλου άποψη», διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Όμως συντηρητικοί και μετριοπαθείς ρεπουμπλικάνοι άσκησαν πιέσεις προς διαμετρικά αντίθετες κατευθύνσεις όσον αφορά το νομοσχέδιο τις τελευταίες ημέρες, παρότι ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ αναζητούσε συναίνεση. Οι μεν θέλουν περισσότερα δικαιώματα για τους πολίτες με χαμηλότερα εισοδήματα, οι δε δίνουν μάχη για να χαλαρώσουν οι περιορισμοί για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Ορισμένοι ρεπουμπλικάνοι στο Καπιτώλιο φάνηκαν να ενοχλούνται με αυτή την παρέμβαση του Τραμπ. Μια πηγή που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί σημείωσε πως εάν οι γερουσιαστές του GOP είχαν τις ψήφους για να καταργήσουν το Obamacare και να το αντικαταστήσουν αργότερα, «θα το είχαν κάνει τον Ιανουάριο. Δεν τις έχουν, και χάνουμε πολύτιμο χρόνο συζητώντας το».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X