ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τραμπ: Το παζάρι του 1 δισ. με τις πετρελαϊκές εταιρείες

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να καταργήσει σειρά πολιτικών του Μπάιντεν για τα ηλεκτρικά οχήματα και την αιολική ενέργεια

Kathimerini.gr

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να ανατρέψει δεκάδες περιβαλλοντικούς κανονισμούς και νομοθετήματα της κυβέρνησης Μπάιντεν σε συνάντηση με κορυφαία στελέχη των αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών, κατά την οποία ζήτησε να συγκεντρώσουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την προεκλογική του εκστρατεία, όπως αποκαλύπτει η Washington Post σε αποκλειστικό της ρεπορτάζ.

Η Post, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές με γνώση της συνάντησης -τον περασμένο μήνα- στη Φλόριντα, ανέφερε ότι ο Τραμπ υποσχέθηκε να τερματίσει τη νομοθετική ρύθμιση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τα ηλεκτρικά οχήματα, σχετικά με τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων, και -μεταξύ άλλων- να σταματήσει το πάγωμα των αδειών για νέες εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Το δημοσίευμα αρχίζει αναφέροντας τη συνάντηση Τραμπ με μερικά από τα κορυφαία στελέχη πετρελαϊκών εταιρειών της χώρας στο Μαρ-α-Λάγκο, όπου ένα στέλεχος παραπονέθηκε για το πώς αντιμετωπίζουν επαχθείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς παρά το γεγονός ότι ξόδεψαν 400 εκατομμύρια δολάρια μόνο για λόμπι στη διακυβέρνηση Μπάιντεν τον περασμένο χρόνο.

Η απάντηση του Τραμπ εξέπληξε αρκετά από τα στελέχη που βρίσκονταν στην αίθουσα με θέα τον ωκεανό: Είστε όλοι σας αρκετά πλούσιοι -είπε- ώστε να συγκεντρώσετε 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να με βοηθήσετε να επιστρέψω στον Λευκό Οίκο.

Στο δείπνο υποσχέθηκε να ανατρέψει άμεσα δεκάδες περιβαλλοντικούς κανονισμούς του προέδρου Μπάιντεν και να σταματήσει τη θέσπιση νέων, σύμφωνα με ανθρώπους με γνώση της συνάντησης, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας για να περιγράψουν μια ιδιωτική συζήτηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Τραμπ είπε ότι το να δώσουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια θα ήταν για εκείνους μια «καλή συμφωνία» λόγω της φορολογίας και των κανονισμών που θα αποφύγουν στη συνέχεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση