ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:20
 

Τσέχος δισεκατομμυριούχος προ των πυλών της Le Monde

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times γίνονται προσπάθειες να εμποδιστεί ο Ντανιέλ Κρετίνσκι να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο

Newsroom Κ, Αθήνα

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στα γραφεία της Le Monde, καθώς η ιστορική εφημερίδα της Γαλλίας ενδέχεται να περιέλθει στον έλεγχο του Τσέχου δισεκατομμυριούχου Ντανιέλ Κρετίνσκι, ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Σπάρτα Πράγας. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ των Financial Times, μέτοχοι της εφημερίδας, δημοσιογράφοι, εκδότες και αρθρογράφοι προσπαθούν να εμποδίσουν τον Τσέχο δισεκατομμυριούχο να αποκτήσει πλήρη έλεγχο της Le Monde.

Οι διαβουλεύσιες άρχισαν τον Οκτώβριο, όταν ο κυριότερος μέτοχος της εφημερίδας, ο τραπεζίτης Ματιέ Πιγκάς, πούλησε αιφνιδιαστικά στον Κρετίνσκι το μερίδιό του που ανέρχεται στο 49% του εκδοτικού ομίλου. Εκτοτε, επικρατεί ανησυχία πως η εμβληματική εφημερίδα της Γαλλίας θα περιέλθει στα χέρια του Τσέχου δισεκατομμυριούχου.

«Είμαι πολύ καχύποπτος όταν ένας ξένος δισεκατομμυριούχος προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή σε δυτικούς θεσμούς μέσω της κατοχής ΜΜΕ ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για την Le Monde», δηλώνει ο Φρανσουά Γκοντάρ, αναλυτής ΜΜΕ και τηλεπικοινωνιών στην Enders Analysis. Το 2010, όταν η Le Monde βρισκόταν στα πρόθυρα πτώχευσης, ο Ματιέ Πιγκάς, ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Χαβιέ Νιλ και ο Γάλλος επιχειρηματίας Πιερ Μπερζέ, που έχει πεθάνει, αγόρασαν πλειοψηφικό πακέτο της.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Εννιάχρονο κοριτσάκι κτυπήθηκε από μεθυσμένο οδηγό

«Να δούμε ποιά ποινή γάντι θα επιβάλει το δικαστήριο.....αν φτάσει και πότε η υπόθεση μέχρι το δικαστήριο. ...»
Λευκωσιατης  |  12:03

#PoliticsBlog Ποιος και πώς διοικεί στην Κύπρο;

«Πάλι "κούππα άπαννη" ο Υπουργός Εξωτερικών για την αποτυχία του να εκτιμήσει και να διαχειριστεί τις ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:25

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Οι σατραπηδες συνδικαλιστες απειλουν τους γονεις και την παιδεια του »
maria  |  10:14

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Εκαλομάθαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  01:05

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X