ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τζόνσον: Μόνη επιλογή το lockdown

«Η ταχύτατη διασπορά του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού έχει αλλάξει δραστικά τις συνθήκες», σημείωσε

ΚΥΠΕ

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η ταχύτατη διασπορά του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού που έχει εντοπιστεί στη χώρα έχει αλλάξει δραστικά τις συνθήκες, μην αφήνοντας άλλη επιλογή από την επιβολή εντός τρίτου lockdown.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, η οποία θα κληθεί αργότερα να εγκρίνει το νομοθέτημα για το lockdown, ο Βρετανός Πρωθυπουργός είπε ότι, «όταν το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής αναφέρει ότι πάνω από το 2% του πληθυσμού έχει τώρα προσβληθεί και όταν ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία της Αγγλίας είναι τώρα 40% υψηλότερος από την πρώτη κορύφωση τον Απρίλιο, είναι αναπόδραστο ότι τα γεγονότα αλλάζουν και εμείς πρέπει σε αντίδραση να αλλάξουμε πορεία».

Ο κ. Τζόνσον είπε επίσης ότι η χαλάρωση του lockdown θα είναι σταδιακή, «τούβλο τούβλο», και δεν θα γίνει με ένα «μεγάλο μπαμ». Δεσμεύθηκε ότι «κάθε διαθέσιμο δευτερόλεπτο» θα αξιοποιηθεί για να δημιουργηθεί μία «αόρατη ασπίδα» γύρω από τους ηλικιωμένους και ευάλωτους πολίτες με την επέκταση των εμβολιασμών.

Το νομοθέτημα ορίζει πως το lockdown ισχύει έως τις 31 Μαρτίου, αλλά ο κ. Τζόνσον είπε πολλές φορές πως θεωρεί ότι τα μέτρα μπορούν να αρχίσουν να χαλαρώνουν από τα μέσα Φεβρουαρίου εφόσον έχει επιτευχθεί ο στόχος εμβολιασμού των 14 εκατομμυρίων πιο ευπαθών και εκτεθειμένων στον ιό πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση