ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαρίρι: Λιτότητα ή οδεύουμε στην καταστροφή

Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τα μέτρα τα οποία θα πάρει η κυβέρνηση, αλλά άφησε να νοηθεί ότι εξετάζεται περικοπή μισθών των στρατιωτών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

O Λίβανος προετοιμάζεται για σκληρή λιτότητα σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει το αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Σαάντ Χαρίρι, προειδοποιώντας για καταστροφή σε περίπτωση η αύξηση των δαπανών συνεχιστεί.

«Ως κυβέρνηση χρειάζεται να παρουσιάσουμε τον πιο λιτό προϋπολογισμό στην ιστορία του Λιβάνου, διότι η οικονομική μας κατάσταση δεν μας επιτρέπει να αυξήσουμε τις δαπάνες», δήλωσε ο κ. Χαρίρι ύστερα από τη σημερινή συνεδρία της Βουλής.

«Αν συνεχίσουμε έτσι θα φτάσουμε την καταστροφή», είπε ο Λιβάνιος Πρωθυπουργός ένα χρόνο μετά την δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση των δημοσίων δαπανών, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για την οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων που υποσχέθηκαν διεθνείς δωρητές τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Χαρίρι δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τα μέτρα τα οποία θα πάρει η κυβέρνηση, αλλά άφησε να νοηθεί ότι εξετάζεται περικοπή μισθών των στρατιωτών. «Ο στρατιώτης είναι έτοιμος να συνεισφέρει αίμα στη χώρα του», είπε, προσθέτοντας ότι τώρα ο Λίβανος απαιτεί θυσίες.

Ο Λίβανος είναι μια από τις πιο καταχρεωμένες χώρες, με το δημόσιο χρέος να εκτιμάται στο 141% του ΑΕΠ το 2018, σύμφωνα με τον οίκο Moody’s.

O προϋπολογισμός για το 2019 δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά οι δημόσιοι υπάλληλοι φοβούνται ότι τα μέτρα λιτότητας σημαίνουν μειώσεις μισθών.

Εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν στην κεντρική Βηρυτό κατά μιας ενδεχόμενης μείωσης των μισθών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X