ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χιλή: Ανησυχία για γιγάντια τρύπα στο έδαφος που συνεχώς μεγαλώνει

Η πελώρια καταβόθρα είναι ήδη αρκετά μεγάλη που μπορεί να «καταπιεί» τη γαλλική Αψίδα του Θριάμβου

Διπλασιάστηκε σε μέγεθος η – ήδη τεράστια – καταβόθρα που έχει ανοίξει σε ορυχείο χαλκού στη Χιλή.

Το μέγεθος της πλέον έφτασε τα 50 μέτρα πλάτος και 200 μέτρα βάθος, είναι δηλαδή αρκετά μεγάλη για να «καταπιεί» τη γαλλική Αψίδα του Θριάμβου. Άνετα θα χωρούσε μέσα της και o πύργος Space Needle στο Σιάτλ, όπως επίσης και έξι αγάλματα του Χριστού Λυτρωτή.

Στο βυθό της τρύπας έχει εντοπιστεί νερό, το οποίο προσπαθούν να απαντλήσουν οι αρχές με ειδικούς σωλήνες. Αναζητούνται επίσης και υπόγειοι θάλαμοι από όπου θα μπορούσε να απομακρυνθεί το νερό.

Η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Μεταλλείων της Χιλής δήλωσε ότι εξακολουθεί να ερευνά την τρύπα κοντά στο ορυχείο Alcaparrosa, που διαχειρίζεται η καναδική εταιρεία Lundin Mining.

Όλες οι εργασίες στο ορύχειο έχουν παύσει και η Υπηρεσία, όπως ανακοίνωσε, έχει επιβάλει κυρώσεις, χωρίς να δίνει όμως λεπτομέρειες.

Η διαχειρίστρια εταιρεία δεν έχει απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την καταβόθρα, μετά τις νέες εξελίξεις, αλλά την περασμένη εβδομάδα είχε αναφέρει πως δεν επηρεάζονται οι εργαζόμενοι και συνεργάζεται με τις Αρχές για να εξακριβωθεί περί τίνος πρόκειται.

Τοπικοί αξιωματούχοι εμφανίζονται ανήσυχοι και αναφέρουν πως το Alcaparrosa μπορεί να έχει πλημμυρίσει κάτι που, ίσως, αποσταθεροποιούσε το έδαφος.

Θα ήταν «κάτι εντελώς ασυνήθιστο», δήλωσε ο δήμαρχος της Tierra Amarilla, Cristobal Zuniga, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από Reuters

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση