ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χωρίς το επίσημο τελετουργικό η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Οι σημαίες στα επίσημα κτίρια στη χώρα θα κυματίζουν μεσίστιες έως τις 8 το πρωί της επομένης της κηδείας

ΚΥΠΕ

Η κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππου, που πέθανε το πρωί σε ηλικία 99 ετών, δεν θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους και η σορός του δεν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου για το τελετουργικό των βασιλικών εκδηλώσεων Κολεγίου των Όπλων, η σορός του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ θα παραμείνει στο Κάστρο του Ουίνδσορ μέχρι την κηδεία, που θα τελεστεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ενός του βασιλικού κτήματος.

«Αυτό συνάδει με την παράδοση και με τις επιθυμίες της Αυτού Υψηλότητος», σημειώνει η ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι οι διευθετήσεις για την κηδεία έχουν αναθεωρηθεί λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία. «Με λύπη ζητείται από τα μέλη του κοινού να μην επιχειρήσουν να παραστούν ή να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε από τις εκδηλώσεις συνθέτουν την κηδεία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πιστεύεται ότι η ταφή θα γίνει στους Κήπους του Frogmore, που γειτνιάζουν με το βασιλικό κτήμα του Ουίνδσορ, όπου είναι επίσης θαμμένοι η βασίλισσα Βικτωρία και ο σύζυγός της πρίγκιπας Αλβέρτος.

Εν τω μεταξύ το Γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου καλεί τους πολίτες να μην προσέχονται έξω από τα παλάτια και κάστρα της βασιλικής οικογένειας και να μην παραβιάζουν τους κανόνες κατά του κορωνοϊού. Η έκκληση ακολουθεί τις πρώτες εικόνες συρροής κόσμου έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ και το Κάστρο του Ουίνδσορ, με σκοπό να αφήσουν λουλούδια στη μνήμη του πρίγκιπα Φίλιππου.

Οι σημαίες στα επίσημα κτίρια στη χώρα θα κυματίζουν μεσίστιες έως τις 8 το πρωί της επομένης της κηδείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση