ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπερ-θνησιμότητα στην Ε.Ε. εξαιτίας της πανδημίας

Στο 24,9% τον Απρίλιο του 2020

Newsroom Κ, Αθήνα

Βαρύ τίμημα πλήρωσε και η Ευρωπαϊκή Ενωση εξαιτίας της πανδημίας, καθώς υπολογίστηκε ότι κατά την περίοδο Μαρτίου – Οκτωβρίου της περυσινής χρονιάς καταγράφηκαν 297,5 χιλιάδες περισσότεροι θάνατοι συγκριτικά με την ίδια περίοδο των περασμένων ετών 2016 μέχρι 2019. Τον περασμένο Μάρτιο ο κορωνοϊός άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, ενώ ο Οκτώβριος του 2020 είναι ο τελευταίος μήνας για τον οποίο υπάρχουν πλήρη στοιχεία σχετικά με τους πλεονάζοντες θανάτους στα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Οι στατιστικές αναλύσεις που έγιναν από την Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε., υποδεικνύουν ότι σε όλα τα κράτη-μέλη η υπερ-θνησιμότητα, δηλαδή η αύξηση του αριθμού των θανάτων από οποιαδήποτε αιτία, συγκριτικά με τα περασμένα χρόνια, αυξήθηκε τον Απρίλιο του 2020 φτάνοντας στο 24,9%. Η υποχώρηση της πανδημίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες άρχισε να καταγράφεται σε διαφορετικά χρονικά σημεία σε κάθε περιοχή, ενώ ακολούθησε η μεγάλη φθινοπωρινή έξαρση, που φαίνεται να κορυφώνεται τον Νοέμβριο, τουλάχιστον στα κράτη που διαθέταν στοιχεία. Ενδεικτικά αυτόν τον μήνα, η υπερ-θνησιμότητα στην Πολωνία έφτασε το 97,6%, στη Βουλγαρία το 94,5%, ενώ στη Σλοβενία το 91,4%. Οι χώρες που κατέγραψαν χαμηλότερη υπερ-θνησιμότητα τον Νοέμβριο ήταν η Δανία, η Φινλανδία και η Εσθονία, με τα ποσοστά να κυμαίνονται σε 5,5%, 5,6% και 6,4% αντιστοίχως.

Τέλος, στη Βρετανία, η οποία χτυπήθηκε ανελέητα από την πανδημία και της οποίας η επιδημιολογική εικόνα επιδεινώθηκε αισθητά από τη διασπορά ενός νέου υπερ-μεταδοτικού στελέχους του κορωνοϊού, οι πλεονάζοντες θάνατοι από την αρχή της πανδημίας ξεπερνούν τις εκατό χιλιάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Λεμεσός: Άνοιξε καφετέρια - Θαμώνες παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο

«Kανονικά θα έπρεπε να τους έδιναν από μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά στα πισινά! »
ΑΚΑ  |  08:23

«Ανοίγουν» οι αιθέρες από 1η Μαρτίου - Όλα όσα θα ισχύουν

«ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ...»
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  |  12:18

Σε προεκλογικό άμυνας ο ΔΗΣΥ

«Πραγματικά, είναι απίστευτα άδικο αυτό που συμβαίνει εναντίον της κυβέρνησης καί τής Κας Γιολιτη. Αντί, ...»
Αλέξης Σταυρινίδης  |  16:00

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση