ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υποστηρικτές του Τραμπ «ψαρεύουν» μαύρους ψηφοφόρους με fake εικόνες

Ο Τραμπ «φλερτάρει» ανοιχτά με τους μαύρους ψηφοφόρους, οι οποίοι ήταν το «κλειδί» για την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν το 2020

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ δημιουργούν και αναρτούν ψεύτικες εικόνες μαύρων ψηφοφόρων που έχουν δημιουργηθεί με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), για να ενθαρρύνουν τους Αφροαμερικανούς να ψηφίσουν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Το BBC Panorama εντόπισε δεκάδες τέτοιες εικόνες που απεικονίζουν Αφροαμερικανούς να περιβάλλουν τον πρώην πρόεδρο με ενθουσιασμό.

Ο Τραμπ έχει «φλερτάρει» ανοιχτά με τους μαύρους ψηφοφόρους, οι οποίοι ήταν το «κλειδί» για την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν το 2020.

Οπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν άμεσα τις εικόνες αυτές με την επίσημη εκστρατεία του Τραμπ.

«Δημοφιλής» στη μαύρη κοινότητα

Ο συνιδρυτής της Black Voters Matter, ομάδας που ενθαρρύνει τους μαύρους να ψηφίσουν, ανέφερε ότι οι παραποιημένες εικόνες συμβάλλουν στην προώθηση ενός «στρατηγικού αφηγήματος» που αποσκοπεί στο να παρουσιάσει τον Τραμπ ως δημοφιλή στη μαύρη κοινότητα.

Οι ψεύτικες εικόνες των υποτιθέμενων μαύρων υποστηρικτών του Τραμπ αποτελούν μία από τις αναδυόμενες τάσεις παραπληροφόρησης ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Δημιουργούνται συχνά με χρήση τεχνητής νοημοσύνης από υποστηρικτές του, όπως ο συντηρητικός ραδιοφωνικός παραγωγός Μάρκ Κέι και η ομάδα του στη Φλόριντα.

«Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι ακριβής. Δεν λέω: “Ε, κοιτάξτε, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν σε αυτό το πάρτι με όλους αυτούς τους Αφροαμερικανούς ψηφοφόρους. Κοιτάξτε πόσο πολύ τον αγαπούν!”» ανέφερε.

«Αν κάποιος ψηφίζει εξαιτίας μιας φωτογραφίας που βλέπει σε μία σελίδα στο Facebook, αυτό είναι πρόβλημα του συγκεκριμένου ατόμου και όχι της ανάρτησης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε σχόλια στο Facebook, αρκετοί χρήστες φάνηκε να πείθονται για το ότι η εικόνα που έβλεπαν ήταν πραγματική.

Τακτικές παραπληροφόρησης

Ο Κλιφ Ολμπράιτ, συνιδρυτής της οργάνωσης Black Voters Matter, ανέφερε ότι επανεμφανίζονται οι τακτικές παραπληροφόρησης με στόχο τη μαύρη κοινότητα, όπως είχε συμβεί και στις εκλογές του 2020.

«Υπήρξαν τεκμηριωμένες προσπάθειες με στόχο τις μαύρες κοινότητες, ιδίως τους νεότερους μαύρους άνδρες ψηφοφόρους, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι πιο ανοιχτοί στο να ψηφίσουν τον Τραμπ σε σχέση με τις μαύρες γυναίκες», δήλωσε ο ίδιος.

Πρόσφατη δημοσκόπηση των New York Times και του Sienna College έδειξε ότι σε έξι πολιτείες που θα μπορούσαν να κρίνουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, ποσοστό 71% των μαύρων ψηφοφόρων θα υποστήριζαν τον Μπάιντεν το 2024, καταγράφοντας σημαντική πτώση από το 92% σε εθνικό επίπεδο που τον είχε βοηθήσει να κερδίσει στις προηγούμενες εκλογές.

Το κίνημα MAGA (Make America Great Again – Κάντε ξανά την Αμερική μεγάλη), που υποστηρίζει τον Τραμπ, πρόκειται να ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα επίσημη διαφημιστική εκστρατεία με στόχο τους μαύρους ψηφοφόρους σε Τζόρτζια, Μίσιγκαν και Πενσιλβάνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  |  Εκλογές  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση