ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ζελένσκι από το βήμα του ΟΗΕ: Πρέπει να δράσουμε ενωμένοι για να ηττηθεί η Ρωσία

Στην πρώτη δια ζώσης ομιλία του στη Γενική Συνέλευση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πέρσι τον Φεβρουάριο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε απόψε, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ότι προετοιμάζει μια παγκόσμια ειρηνευτική σύνοδο και προσκαλεί σε αυτήν «όλους εκείνους που δεν ανέχονται οποιαδήποτε επιθετικότητα».

Στην πρώτη δια ζώσης ομιλία του Ζελένσκι στη Γενική Συνέλευση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πέρσι τον Φεβρουάριο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι εργάζεται για να διασφαλίσει πως, μετά την εισβολή της Ρωσίας καμία χώρα «δεν θα τολμήσει» να επιτεθεί σε άλλη.

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε για άλλη μία φορά τη Ρωσία για «γενοκτονία», λέγοντας ότι εκτοπίζει μικρά παιδιά από τα ουκρανικά εδάφη και τα διδάσκει «να μισούν την Ουκρανία».

Είπε επίσης ότι η Μόσχα προσπαθεί να μετατρέψει σε όπλα τα τρόφιμα και την ενέργεια. Χρησιμοποιώντας σαν όπλο την παγκόσμια έλλειψη τροφίμων στις αγορές, ελπίζει ότι θα της αναγνωρίσουν ως δικά της κάποια, αν όχι όλα, τα εδάφη που έχει καταλάβει.

«Πρέπει να δράσουμε ενωμένοι για να ηττηθεί» η Ρωσία, ώστε ο κόσμος να μπορέσει να επικεντρωθεί στις διεθνείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει, συνέχισε. «Ο κατακτητής πρέπει να επιστρέψει στη δική του γη», πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters, AP

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση