Kathimerini.gr
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι είχε μακρά και «ουσιαστική» τηλεφωνική συνομιλία με τον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, καθώς και με τον Τζάρεντ Κούσνερ.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι η Ουκρανία «είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να εργάζεται με καλή πίστη με την αμερικανική πλευρά για να επιτευχθεί πραγματικά η ειρήνη» και σημείωσε ότι συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα και τα σχήματα των συνομιλιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
I’ve just had a long and substantive phone call with @SteveWitkoff and @jaredkushner, alongside Andrii Hnatov and @rustem_umerov. I am grateful for a very focused, constructive discussion.
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) December 6, 2025
We covered many aspects and went through key points that could ensure an end to the… pic.twitter.com/ZOVhJZJRbW
Την ανάγκη «να συνεχιστεί η πίεση στη Ρωσία για να την αναγκάσουμε προς την ειρήνη» προέταξε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, καταδικάζοντας «πολύ έντονα» τη μεγάλη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτα.
Ο Μακρόν προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα θα συναντηθεί στο Λονδίνο με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον Βρετανό πρωθυπουργό, Κιρ Στάρμερ και τον Γερμανό καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς.



























