ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επτά συλλήψεις στην επαρχία Αμμοχώστου για υποθέσεις κλοπών

Τέθηκαν υπό κράτηση

ΚΥΠΕ

Σε εφτά συλλήψεις για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών προχώρησε η Αστυνομία στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Οι εφτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κρατησής τους για περίοδο 8 ημερών.

Συγκεκριμένα, επιχείρηση εντοπισμού δραστών διαρρήξεων και κλοπών, διενήργησαν τα ξημερώματα σήμερα, αστυνομικοί του ΤΑΕ Αμμοχώστου, στο πλαίσιο διερεύνησης αριθμού υποθέσεων που έχουν καταγγελθεί στο ΤΑΕ, καθώς και στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη του σοβαρού εγκλήματος.

Σε ανακοίνωση ο Κλάδος Επικοινωνιας της Αστυνομίας αναφέρει πως η επιχείρηση έγινε κατόπιν αξιολόγησης του τρόπου δράσης, του τόπου και του χρόνου που δρούσαν τα ύποπτα άτομα και οδήγησε στον εντοπισμό μέρους της κλοπιμαίας περιουσίας και στη σύλληψη εφτά ατομων".

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την εμπλοκή των συλληφθέντων σε εννιά συνολικά υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών, που διαπράχθηκαν μεταξύ των μηνών Ιανουάριου – Απρίλιου 2024 στην Αγία Νάπα, κατά τις οποίες κλάπηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και ήδη ρουχισμού και υποδημάτων συνολικής αξίας 5000 περίπου ευρώ, όπως αναφέρεται.

Σημειώνεται πως «τους δύο από τους εφτά υπόπτους εντόπισαν μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, που στο πλαίσιο της συντονισμένης επιχείρησης, βρίσκονταν σε παρακολούθηση, σε περιοχή στην Αγία Νάπα, γύρω στις 4.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης".

Οι δύο ύποπτοι περιφέρονταν εντός της αυλής συγκροτήματος κατοικιών, όπου και αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν κατοικίες, όπως αναφέρεται.

Ακολουθήθηκαν διακριτικά από τα μέλη της Αστυνομίας, μέχρι και την είσοδο τους σε κατοικία, στην οποία και διαμένουν, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια.

Αναφέρεται πως «με την είσοδο των δύο υπόπτων στην κατοικία τους, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε έλεγχο, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι άλλα πέντε πρόσωπα βρίσκονταν και διέμεναν στην κατοικία. Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία, όπου ανευρέθηκαν περιουσία και τεκμήρια, που πιστεύεται ότι συνδέονται με αριθμό υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών, που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε συγκρότημα κατοικιών στην Αγία Νάπα, ενώ ανευρέθηκε και άλλη περιουσία, για την οποία διερευνάται εάν αποτελεί προϊόν κλοπής, αφού οι εφτά ύποπτοι δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή της».

Οι εφτά ύποπτοι, «άντρες ηλικίας από 23 μέχρι 31 ετών, συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας. Στη συνέχεια, αφού προέκυψαν στοιχεία σε σχέση με τη διάπραξη εννιά συνολικά υποθέσεων διαρρήξεων κατοικιών, απόπειρας διάρρηξης κατοικιών και κλοπών, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψής τους, δυνάμει των οποίων αυτοί συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων».

Τα εφτά άτομα παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχωστου, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κρατησής τους για περίοδο 8 ημερών.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση