ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πέντε χρόνια φυλάκιση στον πρώην Δημοτικό Γραμματέα Λάρνακας

Ο 59χρονος κρίθηκε ένοχος σε κατηγορία παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, αρχίζοντας από σήμερα, στον πρώην Δημοτικό Γραμματέα Λάρνακας Λευτέρη Εμπεδοκλή, 59 ετών, αφού κρίθηκε ένοχος σε κατηγορία παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία, δηλαδή ότι προσπάθησε να επηρεάσει λειτουργό του Δήμου, που επρόκειτο να καταθέσει σε δίκη, στην οποία ήταν κατηγορούμενος για υπόθεση κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης όπως αναφέρθηκαν στο Δικαστήριο, ο 59χρονος, ενώ τον Ιούνιο του 2018 ήταν κατηγορούμενος σε υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων, προσπάθησε να επηρεάσει λειτουργό του Δήμου.

Συγκεκριμένα ενώ πλησίαζε η κατάθεση λειτουργού του Δήμου Λάρνακας, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο πρώην Δημοτικός Γραμματέας, τον επισκέφθηκε και τού εισηγήθηκε να διαβάσει συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο το οποίο είχε ετοιμάσει με τον δικηγόρο του.

Ωστόσο ο λειτουργός του Δήμου Λάρνακας μετέβη στην Αστυνομία και έκανε καταγγελία, η οποία οδήγησε στη σύλληψη του πρώην Δημοτικού Γραμματέα.

Η υπόθεση εκδικάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο την περασμένη εβδομάδα τον έκρινε ένοχο στην κατηγορία της παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία και είχε ορίσει την 21η Ιανουαρίου ως ημερομηνία για επιβολή ποινής στον 59χρονο.

Σήμερα το Δικαστήριο επέβαλε στον πρώην Δημοτικό Γραμματέα Λάρνακας ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, αρχίζοντας από σήμερα η οποία δεν συντρέχει με την ποινή που του έχει ήδη επιβληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας καταδικάστηκε στις 23 Απριλίου 2019 σε φυλάκιση πέντε ετών, αφού βρέθηκε ένοχος, ύστερα από ακροαματική διαδικασία, στις κατηγορίες της κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση