ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπερχείλισε το φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς

Πρόκειται για μια μοναδική περιοχή που αποτελεί πνεύμονα πρασίνου

ΚΥΠΕ

Υπερχείλισε την Πέμπτη το μικρό φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, χωρητικότητας 298 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού, στέλνοντας «ελπιδοφόρα μηνύματα» σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κ.Σ Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς Μάριο Θεοχάρους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θεοχάρους ανέφερε πως το μικρό φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς είναι συνδεδεμένο στο υδατικό έργο Χρυσοχούς μαζί με τους υδατοφράκτες Πωμού, Αργάκας και Ευρέτου. Τελευταία φορά που είχε υπερχειλίσει ήταν στις 12.1.2020 και στις 17.1.2019, είπε.

Ο κοινοτάρχης της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς χαρακτήρισε πολύ σημαντική την υπερχείλιση και ευχήθηκε όπως το φράγμα της περιοχής τους υπερχειλίζει κάθε χρόνο.

Επεσήμανε επίσης πως το φράγμα τροφοδοτείται από τις όχθες του ποταμού Ξερού και απέχει από την θάλασσα μόλις 2,5 με 3 χιλιόμετρα περίπου.

Πρόκειται σημείωσε ο κοινοτάρχης για μια μοναδική περιοχή που αποτελεί πνεύμονα πρασίνου, αφού όπως εξήγησε η φυσική αλλά και τεχνητή ομορφιά του φράγματος, συμπληρώνονται από την άγρια χλωρίδα του χωριού. Είπε επίσης πως το φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς καλύπτει αρδευτικά χίλιες πεντακόσιες σκάλες καλλιεργήσιμης γης.

Στην Πάφο μέχρι σήμερα έχουν υπερχειλίσει άλλα τρία φράγματα, αυτά του Ασπρόκρεμμου, του Πωμού και της Αργάκας. Ο κ. Θεοχάρους είπε πως συνήθως το μικρό φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς υπερχειλίζει ένα μήνα μετά την υπερχείλιση των φραγμάτων του Πωμού και της Αργάκας.

Από τα φράγματα που δεν έχουν ακόμη υπερχειλίσει στην Επαρχία Πάφου είναι το φράγμα της Καναβιούς χωρητικότητας 17 περίπου εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού, που βρίσκεται στο 89% της χωρητικότητας του, ενώ το φράγμα της Ευρέτου χωρητικότητας 24 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού βρίσκεται σχεδόν στο 85% της χωρητικότητας του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση