ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρυθμιστικό ρόλο επιδιώκει ο Ντεκτάς

Φιλοδοξεί να αναδειχθεί ρυθμιστική δύναμη στη νέα «κυβέρνηση» συνεργασίας

Με την τουρκοκυπριακή κοινότητα να παρασέρνεται σε έναν νέο πολιτικό αναβρασμό με αφορμή την διάλυση της «συγκυβέρνησης», ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Σερντάρ Ντενκτάς, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί νέα πλήγματα και έχει χάσει την στήριξη πολλών «βουλευτών» του κόμματος του, επανεμφανίζεται στο προσκήνιο των εξελίξεων.

Ο κ. Ντενκτάς φιλοδοξεί στην νέα περίοδο να αναδειχθεί ως ρυθμιστική δύναμη στο τ/κ πολιτικό προσκήνιο και στην νέα «κυβέρνηση» συνεργασίας.

Πριν από λίγο, ο κ. Ντενκτάς, με έμμεσο τρόπο, εξωτερίκευσε την πρώτη προϋπόθεση του για την νέα «κυβερνητική» συνεργασία. Στα πλαίσια των εργασιών της «βουλής», ο κ. Ντενκτάς αποσαφήνισε ότι το κόμμα του ζητά να πληροφορηθεί για το περιεχόμενο των άρθρων της νέας οικονομικής συμφωνίας με την Τουρκία.

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ο κ. Ντενκτάς στέλνει μια σημαντική προειδοποίηση στα μεγάλα τ/κ κόμματα του τόπου. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι τα μεγάλα κόμματα δεν πρέπει να προσεγγίζουν το Δημοκρατικό Κόμμα ως έναν απλό πολιτικό παράγοντα που ενδέχεται να παρέχει υποστήριξη στην νέα «κυβέρνηση». Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει απόψεις και προτάσεις για όλα τα σημαντικά ζητήματα και φυσικά για το οικονομικό πρωτόκολλο. Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν πρόκειται να παραιτηθεί από αυτές τις θέσεις για χάρη κάποιων «υπουργικών» αξιωμάτων. Αυτό υπογραμμίζει ο κ. Ντενκτάς.

Οι επισημάνσεις του κ. Ντενκτάς έρχονται την στιγμή που η τ/κ κοινότητα συζητά διάφορα σενάρια για το πολιτικό μέλλον της. Το Κόμμα Εθνικής Ενότητας συζητά με το Δημοκρατικό Κόμμα την σύνθεση της νέας «συγκυβέρνησης». Αυτές οι συνομιλίες δεν έχουν «κλείσει» ακόμη.

Την ίδια στιγμή, πολλοί είναι οι Τουρκοκύπριοι αναλυτές, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο κ. Ντενκτάς δεν πρόκειται να βιαστεί για να λάβει τις τελικές αποφάσεις του. Ο ίδιος ενδέχεται να αναμένει και την πρόταση του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Στις 5 Οκτωβρίου, στην 20η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες θα περπατήσουμε μαζί για κάθε γυναίκα με μεταστατικό καρκίνο του μαστού ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΥΓΕΙΑ