ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εισηγήσεις για ποινικές διώξεις στο πόρισμα για το τετραπλό φονικό

Η έρευνα αναδεικνύει κενά και παραλήψεις στο αστυνομικό σώμα δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εισηγήσεις για ποινικές διώξεις περιλαμβάνει στα συμπεράσματα της η έκθεση ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για την υπόθεση του τετραπλού φονικού στην Αγία Νάπα.

Μετά από πέντε μήνες εργασίας από ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές, έχει γίνει εισήγηση για ποινική δίωξη επτά προσώπων και άλλων τεσσάρων για πειθαρχικά.

Tο αντικείμενο της έρευνας περιορίζεται στο θέμα του τετραπλού φονικού στην Αγία Νάπα, και δεν αφορά γενικά θέματα διαφθοράς στην Αστυνομία, διευκρίνησε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι μέσω της διερεύνθησης ενός συγκεκριμένου θέματος μπορεί να προκύπτουν θέματα που χρήζουν περισσότερης διερεύνησης.

Στο παρόν στάδιο δεν μπορώ ούτε να επιβεβαιώσω ούτε να διαψέυσω πληροφορίες, ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας, αναφέροντας ότι το υλικό πρέπει να αξιολογηθεί κατάλληλα ώστε να διαφανεί αν πράγματι υπάρχουν ευθύνες
Γίνονται εισηγήσεις εξάγονται συμπεράσματα αλλά δεν είναι δεσμευτικά είναι κάτι πολύ χρήσιμο όμως το οποίο θα αξιολογηθεί.

Στην έκθεση υπάρχουν εισηγήσεις, είπε ο κ. Κληρίδης, αποφεύγοντας να αναφέρει αν αυτές αφορούν διώξεις, προσθέτοντας ωστόσο ότι η έκθεση περιλαμβάνει και μια βαθιά διερευνηση των θεμάτων που είναι αντικείμενο της έρευνας.

«Η διερεύνηση αναδεικνύει κενά, παραλήψεων, απαραίτητων συντονισμών».

Ουδέποτε δίνονταν στην δημοσιοτητα πορίσματα αστυνομικής διερεύνησης, ανέφερε, προσθέτοντας ότι κάποια αποτελέσματα της αξιολόγησης θα δημοσιοποιηθούν διότι είναι γενικότερου δημόσιου ενδιαφέροντος, όπως και το αποτέλεσμα της αξιολόγησης, το κατά πόσο θα δοθούν οδηγίες για περαιτέρω διερεύνηση κάποιων θεμάτων, και κατά πόσο θα δοθούν οδηγίες για έναρξη ποινικών διώξεων, ή πειθαρχικών διώξεων.

Δεν συνηθίζεται να δίνεται στη δημοσιότητα ολόκληρο πόρισμα ωσάν να είναι πόρισμα ερευνητικής επιτροπής, σημείωσε ο Γενικός Εισαγγελέας.

 

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση