ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

25η Μαρτίου - Εικόνες από την μαθητική παρέλαση στη Λευκωσία

Από τις 11 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχεται χαιρετισμό της παρέλασης, από εξέδρα μπροστά από το οίκημα της ελληνικής Πρεσβείας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Λευκωσία. Από τις 11 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από Υπουργούς, την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, και τον Πρέσβη της Ελλάδας, Ιωάννη Παπαμελετίου, δέχτηκε χαιρετισμό της παρέλασης, από εξέδρα μπροστά από το οίκημα της ελληνικής Πρεσβείας.

Στις 10 το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Δοξολογία, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Γεωργίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνάς Μιχαηλίδου, της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου και του Πρέσβη της Ελλάδας Ιωάννη Παπαμελετίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος.

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος παλαιοί πολεμιστές, σπουδαστές Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητές σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, πρόσκοποι, σωματεία και οργανώσεις.

Στις 12:30 ο Πρόεδρος θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στη δεξίωση του Πρέσβη της Ελλάδας, στην πρεσβευτική κατοικία.

Να σημειωθεί ότι Δοξολογίες και παρελάσεις διεξήχθησαν και στις άλλες πόλεις.

Στη Λεμεσό στη Δοξολογία παρευρέθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας, στη Λάρνακα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στην Πάφο ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, στο Παραλίμνι η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου και στην Πόλη Χρυσοχούς ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα.

Υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι έλαβαν μέρος εξάλλου στις Δοξολογίες και παρελάσεις σε δήμους και κοινότητες σε όλη την Κύπρο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση