ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:22
 

Αιμιλιανίδου: Συνεχείς οι προσπάθειες για ασφάλεια και υγεία

Σύμφωνα με την Υπουργό θα συνεχιστεί η αξιοποίηση πόρων και εργαλείων που παρέχονται από την νομοθεσία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, «εφαρμόζοντας τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για βελτίωση των επιπέδων ασφάλειας και υγείας, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους και όλα τα εργαλεία που του παρέχονται από τη νομοθεσία», διαβεβαίωσε την Τετάρτη η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε χαιρετισμό της σε εκδήλωση της ΣΕΚ για την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων, η κ. Αιμιλιανίδου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η αγαστή συνεργασία μας θα συνεχιστεί ώστε να μην προστεθούν νέα θύματα στον κατάλογο των θυμάτων από εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες, και η εργασία να αποτελεί για τον κάθε εργαζόμενο πεδίο προσφοράς και εξέλιξης, μέσα σε επίπεδα που να συνάδουν με τη σύγχρονη κοινωνία».

Όπως είπε, είναι πραγματικά λυπηρό και απαράδεκτο το γεγονός ότι στην εποχή μας άνθρωποι συνεχίζουν να χάνουν τη ζωή τους από αίτια που σχετίζονται με την εργασία τους», προσθέτοντας ότι, «ενώ η ασφαλής και υγιής εργασία αποτελεί αναγνωρισμένο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, τα στοιχεία σε παγκόσμιο επίπεδο δείχνουν ότι κάθε χρόνο εκατομμύρια άντρες και γυναίκες πεθαίνουν λόγω τραυματισμού στην εργασία ή επαγγελματικής ασθένειας».

Η κ. Αιμιλιανίδου αναφέρθηκε στις δράσεις για μείωση των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών, όπως η εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία για τη διετία 2018-2019 με θέμα τη Διαχείριση των Επικίνδυνων Ουσιών, στην οποία συμμετέχει ενεργά και η Κύπρος.

Επεσήμανε, επίσης, τη σημασία εφαρμογής σε κάθε επιχείρηση ενός Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας και της Υγείας.

Η κ. Αιμιλιανίδου σημείωσε ότι το Υπουργείο Εργασίας «θέτει σε προτεραιότητα τα θέματα ασφάλειας και υγείας, και ένας από τους πάγιους στόχους του είναι η διασφάλιση υγιών και ασφαλών συνθηκών για όλους τους εργαζόμενους».

«Στο πλαίσιο αυτό δίνεται μεγάλη βαρύτητα στη συνεχή βελτίωση της συνεργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους τους οποίους ανέκαθεν θεωρούσε συνεργάτες του. Είναι στο πλαίσιο αυτό άλλωστε που όλοι οι κοινωνικοί εταίροι έχουν συνυπογράψει την Εθνική Στρατηγική για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία 2013-2020, βασικός πυλώνας της οποίας είναι η προώθηση εθνικής νοοτροπίας ασφάλειας και υγείας, η οποία θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός κατάλληλου και επαρκούς εργασιακού περιβάλλοντος που να διασφαλίζει τη ζωή, την αρτιμέλεια, την υγεία και την ευημερία των εργαζομένων», είπε.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΣΕΚ έγινε άναμμα λαμπάδας για τα θύματα εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Από τους αμπάλατους λαϊκιστές της βουλής άρχισαν τα δεινά όταν αρνήθηκαν την φορολογία 15% επί των καταθέσεων ...»
Αρμαγεδών  |  19:30

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«κ. Κούμα Αν τα καταφέρετε και με το σύστημα του ΓΕΣΥ, αυτό θα είναι το τρίτο λογισμικό σύστημα που ...»
Έλενα Νεοκλέους  |  10:28

Κάλεσμα Ακιντζί για άτυπη διάσκεψη

«O κύριος His Master`s Voice έχει την εντύπωση ότι μπορεί να μας δουλεύει! Ακιντζί εφέντημ, τζύλα το ...»
ΑΚΑ  |  09:38

Η Μόσχα καταδικάζει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας

«Kύριε Ντόμπρο Κελαήδη, αυτός είναι ο Άντρος Κυπριανού!!! »
ΑΚΑ  |  09:35

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X