ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακόμη 8 σοροί T/κ μαθητών ανασύρθηκαν στο Αντίγιαμαν

Ο αριθμός των μελών της αποστολής βόλεϊ που έχουν εντοπιστεί είναι 33

ΚΥΠΕ

Ακόμη 8 σορούς παιδιών, μελών της αποστολής βόλεϊ από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, ανακάλυψαν τα σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια του ξενοδοχείου στο Αντίγιαμαν της Τουρκίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «πρωθυπουργίας», ο συνολικός αριθμός των μελών της αποστολής που έχουν εντοπιστεί είναι 33 τώρα κι αναζητούνται ακόμη δύο.

Έντεκα κηδείες θυμάτων του σεισμού στο Αντίγιαμαν σήμερα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Έντεκα κηδείες θυμάτων του σεισμού στο ξενοδοχείο στο Αντίγιαμαν όπου διέμενε η τ/κ αποστολή βόλεϊ, θα γίνουν σήμερα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Συνολικά θα κηδευτούν 15 μέλη της αποστολής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «δήμου» Αμμοχώστου κατά τη μεσημβρινή προσευχή, στις 12, θα κηδευτούν οι ΧασάνΜπιλγκέν, Μεχμέτ Αρίφ Αλτάκ, Αϊκάν Εκίζ, Νεχίρ Τσεβίκ και Οζγκιούρ Ιτσμέ.

Στις 15.00 θα κηδευτούν οι Σελίν Καράκαγια, Σερίμ Ιπεκτσίογλου, ο μπαμπάς Παμίρ Κονουκλού και ο γιος του Ατακκάν Τζελάλ, η Χαγιάλ Γκεντζιάλογλου και Αράς Ακτούγραλι.

Η οικογένεια Νταγλί, η μητέρα Μουλκιγιέ με τις δύο κόρες της, Ναζιφέ και Αμπιντέ, θα κηδευτούν στον κατεχόμενο Άγιο Σέργιο.

Στη Βατυλή θα κηδευτεί σήμερα και ο βοηθός διευθυντής του σχολείου Αμμοχώστου, που συνόδευε την αποστολή βόλεϊ.

Στα κατεχόμενα έφθασαν άλλες 13 σοροί

Άλλες 13 σοροί έφτασαν τα μεσάνυχτα στα κατεχόμενα με απευθείας πτήση από το Αντίγιαμαν της Τουρκίας. Τα φέρετρα από το αεροπλάνο κουβάλησαν στρατιώτες, διασώστες και αθλητές ομοσπονδιών, καθώς και πετοσφαιριστές. Πλήθος συγγενών και φίλων περίμενε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Πρόκειται για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Τα ονόματα που δημοσιοποιήθηκαν είναι: Αμπιντέ Νταγλί και Ναζιφέ Νταγλί, μαθήτριες και η μητέρα τους Μουλκιγιέ Νταγλί.

Ο Αράς Ακτούγρραλι, η Χαγιάλ Γκεντζιαγλίογλου, ο Ατακάν Τζελάλ Κονουκλού, γιος του γυμναστή Παμίρ Κονουκλού, ο Χασάν Μπιλγκέν, ο Μεχμέτ Αρίφ Αλτάκ, η Σερίν Ιπεκτσίογλου, η Σελίν Καράκαγια, ο Οσμάν Τσελιντάς, ο Αϊκάν Εκίζ και η καθηγήτρια γυμναστικής Νεχίρ Τσεβίκ.

Στο αεροδρόμιο βρισκόταν και πάλι ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ο «πρόεδρος» της «βουλής», Ζορλού Τορέ, ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ, ο Τούρκος «πρέσβης», Μετίν Φεϊζίογλου, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν κι άλλοι «βουλευτές», «υπουργοί», αξιωματικοί του κατοχικού στρατού.

Στο Χατάι βρέθηκαν εννέα άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων όπου διέμεναν, τρεις στο Καχραμάνμαρας και ένας στην Οσμανίγιε.

Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει στην κατεχόμενη Αμμόχωστο η κηδεία του βοηθού διευθυντή και συνοδού της μαθητικής ομάδας βόλεϊ από την Αμμόχωστο, Ιμπραχίμ Γιακούλα.

Θα αποδέχονται ανθρωπιστική βοήθεια από Ε/κ, μέσω ΗΕ, στα κατεχόμενα

Θα αποδέχονται ανθρωπιστική βοήθεια από Ε/κ αποφάσισε το «υπουργικό συμβούλιο» μετά από συνεδρία χθες βράδυ υπό την προεδρία του Ερσίν Τατάρ.

Όπως ανακοινώθηκε, η απόφαση αφορά βοήθεια είτε από άτομα είτε από οργανισμούς που θα προορίζεται για την Τουρκία, η οποία θα γίνεται αποδεκτή «στο πλαίσιο της εκστρατείας της επιτροπής αντιμετώπισης καταστροφών κι έκτακτων καταστάσεων της πρωθυπουργίας με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και θα παραδίδονται στο αθλητικό στάδιο Ατατούρκ της Λευκωσίας και θ’ αποστέλλεται στην Τουρκική Δημοκρατία μέσω της τδβκ».

Το «υπουργικό συμβούλιο» αποφάσισε επίσης να εξουσιοδοτήσει το «υπουργείο εξωτερικών» να έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ώστε να γίνει με επιτυχία η δειγματοληψία από τα χαλάσματα του ξενοδοχείου Isias για να βοηθηθεί η νομική διαδικασία που αφορά την κατάρρευση του κτιρίου που στοίχισε τη ζωή δεκάδων Τ/κ.

Η «κυβέρνηση» θα ακολουθήσει όλες τις τεχνικές και νομικές μελέτες που θα ξεκινήσουν σε συνεννόηση με την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Τουρκίας προκειμένου να προστατεύσει τα δικαιώματα και τους νόμους των «πολιτών» που έχασαν τη ζωή τους ή επλήγησαν από τον σεισμό, δήλωσε χθες βράδυ στον «Μπαϊράκ» ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ.

Ανακοίνωσε δε ότι για τη νομική πτυχή το «υπεξ» είχε έρθει σε επαφή με την Εισαγγελία της Τουρκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση