ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλαλούμ με το εργοστάσιο ασφάλτου στο Τσέρι

Το εργοστάσιο στην περιοχή Τσερίου, φέρεται να διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί παράνομα αφού δεν κατέχει την απαραίτητη άδεια

Newsroom K

Αλαλούμ επικρατεί με εργοστάσιο στο Τσέρι το οποίο ασχολείται με την παραγωγή ασφαλτικού σκυροδέρματος. Ενώ φέρεται να έχει ληφθεί απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο για αναστολή της λειτουργίας του, αυτό φέρεται να δουλεύει κανονικά.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2020 λήφθηκε απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο για μετακίνηση τόσο του συγκεκριμένου εργοστασίου στο Τσέρι, όσο και αυτού στο Δάλι που ασχολείται με την ίδια παραγωγή, σε άλλες περιοχές. Οι διεργασίες/διαδικασίες που απαιτούνταν φέρονται να βρίσκονταν σε εξέλιξη. Η μετακίνηση των εν λόγω εργοστασίων οροθετήθηκε ότι θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι.

Πάντως, στις 22/12/2020 είχε αποφασιστεί και πάλι από το Υπουργικό Συμβούλιο ότι το εργοστάσιο στο Τσέρι θα ανέστελλε την λειτουργία του. Για το εν λόγω ζήτημα εξουσιοδοτήθηκε αρμόδια υπουργική επιτροπή η οποία σε συνεργασία και συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, να προβούν στις δέουσες ενέργειες ώστε να ανασταλεί η λειτουργία του, το συντομότερο δυνατόν.

Σημειώνεται ότι τα δύο εργοστάσια παράγουν ασφαλτικό σκυρόδερμα και χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη το μαζούτ. Το εργοστάσιο στο Τσέρι, φέρεται να λειτουργεί χωρίς την απαραίτητη άδεια.

Θυμίζουμε ότι για τα δύο εργοστάσια, οι κάτοικοι των περιοχών όπου βρίσκονται, πραγματοποιούν αρκετές διαμαρτυρίες εκφράζοντας τα παράπονά τους για τις συνθήκες διαβίωσης τους, υποστηρίζοντας ότι η ποιότητά της, είναι υποβαθμισμένη λόγω του αέρα, της οχληρίας και της δυσοσμίας που επικρατεί, κάνοντας λόγο για αποπνικτική ατμόσφαιρα. Στο πλευρό των κατοίκων «στάθηκαν» μάλιστα και βουλευτές σχεδόν όλων των κομμάτων.

*Φωτογραφία από διαμαρτυρία κατοίκων (Από Κίνημα Οικολόγων - Συμμαχία Πολιτών)

Χωρίς άδεια το εργοστάσιο στο Τσέρι

Το εργοστάσιο στην περιοχή Τσερίου, φέρεται να διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί παράνομα αφού δεν κατέχει την απαραίτητη άδεια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρίστο Ανδρέου, η Δύναμη προχώρησε σε αρκετές καταγγελίες εναντίον του εργοστασίου εντός του 2020, για παράνομη λειτουργία.

Βίντεο που αναρτιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολίτες πάντως, δείχνουν το εν λόγω εργοστάσιο να βρίσκεται σε λειτουργία, παρά τις καταγγελίες και την απόφαση για αναστολή λειτουργίας του.

*Ανάρτηση στις 20 Ιανουαρίου 2021

*Ανάρτηση στις 21 Ιανουαρίου 2021

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Λεμεσός: Άνοιξε καφετέρια - Θαμώνες παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο

«Kανονικά θα έπρεπε να τους έδιναν από μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά στα πισινά! »
ΑΚΑ  |  08:23

«Ανοίγουν» οι αιθέρες από 1η Μαρτίου - Όλα όσα θα ισχύουν

«ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ...»
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  |  12:18

Σε προεκλογικό άμυνας ο ΔΗΣΥ

«Πραγματικά, είναι απίστευτα άδικο αυτό που συμβαίνει εναντίον της κυβέρνησης καί τής Κας Γιολιτη. Αντί, ...»
Αλέξης Σταυρινίδης  |  16:00

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση