ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Βροχές και χιόνια τις επόμενες μέρες

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

ΚΥΠΕ

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ωστόσο ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται σταδιακά από απόψε. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Αρχικά, ο καιρός σήμερα θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά, αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, θα τον καταστήσουν μερικώς συννεφιασμένο και κατά διαστήματα συννεφιασμένο, ενώ αναμένεται και μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να στραφούν σύντομα βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα, στα δυτικά, στα νότια και στα βόρεια, θα καταστεί τοπικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά στα παράλια τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί και παγετός.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται και μεμονωμένες βροχές. Από το βράδυ και μετά, αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανό και εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία, αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να παραμείνει όμως, πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, χωρίς όμως να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει και χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία, αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να παραμείνει όμως, πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Την Κυριακή, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει και χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία, αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να παραμείνει όμως, πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση