ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:00
 

Ανάγκη συντονισμού κατά των ακραίων καιρικών φαινομένων

Έγιναν πολλά λάθη στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα, επεσήμανε ο Ευθύμιος Δίπλαρος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την ανάγκη συντονισμού όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων, για την αντιμετώπιση προβλημάτων από ακραία καιρικά φαινόμενα τόνισε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος.

Το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας και Φυσικών Πόρων της Βουλής, κατά την οποία έγινε ενημέρωση για τους κινδύνους από τις πλημμύρες και για τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση τους.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, είπε πως το σχέδιο συντονισμού δρομολογείται και συγκεκριμένα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν αρχές ή μέσα του 2021, ενώ σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει ένας σωστός συντονισμός όλων των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών ούτως ώστε όταν έχουμε αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα να συνδράμουν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες συντονισμένα για να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα.

Ο κ. Δίπλαρος είπε πως αν και δεν μπορούμε καμιά φορά να τα βάλουμε με τη φύση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αυτό που πρέπει και μπορούμε να κάνουμε είναι να περιορίσουμε τις ζημιές στους συμπολίτες μας.

Στόχος είναι, όπως τόνισε, η ελαχιστοποίηση των ζημιών από τέτοιου είδους φαινόμενα και όταν υπάρχουν τέτοια προβλήματα να υπάρχει ένας σωστός συντονισμός ανάμεσα στις διάφορες αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο κ. Δίπλαρος είπε πως αυτό που έχει επισημάνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και η Πολεοδομία, είναι πως έχουν γίνει πολλά λάθη πολεοδομικά στο παρελθόν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα.

Καταλήγοντας, ανέφερε πως σημαντικό ρόλο έχουν να διαδραματίσουν και οι Δήμοι αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες που μπορούν να συνδράμουν καθαρίζοντας φρεάτια έξω από τα σπίτια τους καθώς και τα χωράφια ή τα οικόπεδα τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X