ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναμένεται δύσκολο καλοκαίρι όσον αφορά τις πυρκαγιές

Ενδεχομένως να χρειαστεί να ληφθούν έκτακτα μέτρα σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ένα από τα δυσκολότερα θα είναι το φετινό καλοκαίρι, ως προς την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη να ανακοινώνει ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να ληφθούν έκτακτα μέτρα. Το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών διυπουργική σύσκεψη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην ύπαιθρο κατά την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, κατά την οποία ζητήθηκε η ετοιμότητα όλων των αρμοδίων φορέων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Άμυνας και Γεωργίας καθώς και εκπρόσωποι όλων των αρμοδίων Τμημάτων και Υπηρεσιών που εμπλέκονται σε θέματα πρόληψης και καταστολής πυρκαγιών.
 
Σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη, ο κ. Πετρίδης είπε ότι πέρυσι εκδηλώθηκαν 3.875 πυρκαγιές, κάποιες εκ των οποίων θα μπορούσαν να μετεξελιχθούν σε πολύ επικίνδυνες πυρκαγιές για την δασική περιοχή αλλά και για κοινότητες.
 
Λόγω της καλής προετοιμασίας και ετοιμότητας όλων των υπηρεσιών, αλλά και του καλού συντονισμού, είχαμε αποφύγει τα χειρότερα, είπε. Ανέφερε ωστόσο ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι ακόμη πιο δύσκολο, «θα είναι ένα από τα δυσκολότερα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα τελευταία χρόνια, λόγω της μεγάλης και συνεχούς βροχόπτωσης».
 
Συνέχισε, λέγοντας ότι πέραν από ευεργετική, η βροχόπτωση έχει οδηγήσει στη δημιουργία βλάστησης και σε ιδιαίτερες συνθήκες, που μπορεί να είναι ευνοϊκές για τις πυρκαγιές. «Ζητήσαμε σήμερα την ετοιμότητα όλων των Τμημάτων να αντιμετωπίσουν αυτούς τους αυξημένους κινδύνους» είπε ο Υπουργός Εσωτερικών και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να ληφθούν νέα, έκτακτα μέτρα για φέτος.
 
Ο κ. Πετρίδης ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει και άλλη συνάντηση εντός 15-20 ημέρων. «Έχουμε τροχιοδρομήσει κάποια πράγματα, ούτως ώστε να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι και φέτος θα αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο, με καλό συντονισμό και έχοντας όλα τα μέσα αυτόν τον κίνδυνο» είπε.
 
Ανέφερε τέλος ότι «όντως η προετοιμασία είναι καλή, όλα τα Τμήματα του δημοσίου, όλα τα Υπουργεία εγρηγορούν για αυτόν τον κίνδυνο και προετοιμάζονται κατάλληλα, αλλά θα ληφθούν και κάποια έκτακτα μέτρα το επόμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία αρχείου

Φωτιά σε οικία στην Λεμεσό

Στο σημείο επιχειρούν δύο οχήματα της πυροσβεστικής ενώ ο άνδρας που βρισκόταν στο σπίτι και κοιμόταν δε κινδύνεψε
Newsroom K
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X