ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανδρέου για έκρηξη στην Έγκωμη: Φαίνεται να μην υπήρχαν άδειες τροποποίησης της οικίας

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρχε παροχή υγραερίου, πριν γίνει ο διαχωρισμός των στούντιο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται να μην υπήρχαν πολεοδομικές άδειες για διαχωρισμό της ισόγειας κατοικίας σε στούντιο, όπου σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη το απόγευμα της Τρίτης, ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι από τις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη επιβεβαιώθηκε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή υγραερίου. Ερωτηθείς αν ξενίζει τις αρχές το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει εντοπιστεί το σημείο και υπό ποιες προϋποθέσεις έγινε η διαρροή, ο κ. Ανδρέου είπε ότι η διερεύνηση βρίσκεται σε εξέλιξη και φαίνεται να υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος, καθότι η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική.

Ο κ. Ανδρέου είπε ότι στο διαμέρισμα το οποίο διέμενε η 18χρονη δεν υπήρχαν συσκευές που λειτουργούσαν με υγραέριο και εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να υπήρχε μια παροχή υγραερίου, πριν γίνει ο διαχωρισμός των στούντιο.

Συμπλήρωσε ότι οι εξετάσεις συνεχίζονται προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό στην ολότητά του, καθώς και αν προκύπτουν ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα, προσθέτοντας ότι στις εξετάσεις, οι οποίες διήρκεσαν μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, συμμετείχαν η Πυροσβεστική και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ κλήθηκε και ιδιωτική εταιρεία για έλεγχο της στεγανότητας των χάλκινων σωλήνων παροχής υγραερίου στα συγκεκριμένα διαμερίσματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία προχώρησε στη σύσταση ανακριτικής ομάδας, με οδηγίες να διερευνήσει δύο κατευθύνσεις, δηλαδή τα αίτια της έκρηξης και αν το υποστατικό, στο οποίο φιλοξενούνται φοιτητές, κατείχε τις σχετικές άδειες.

Εγκαύματα στο 40% του σώματός της φέρει η 18χρονη

Υπενθυμίζεται ότι από την έκρηξη τραυματίστηκε 18χρονη, η κατάσταση της οποίας είναι σταθερή και εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπο Χαριλάου, η νεαρή φέρει εγκαύματα στο 40% του σώματός της και νοσηλεύεται στον Θάλαμο Πλαστικής Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς της, η κατάστασή της είναι σταθερή. Σε ό,τι αφορά ένα δεύτερο πρόσωπο που διαμένει στον χώρο, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, είπε ότι δεν τραυματίστηκε από την έκρηξη, αλλά υπέστη σοκ όταν είδε την κατάσταση του χώρου μετά την έκρηξη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το εν λόγω πρόσωπο, πρόσθεσε δεν ήταν στον χώρο όταν συνέβη η έκρηξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση