ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:51
 

Κακοπετριά: Φωνάζουν οι γονείς, ευχαριστημένοι οι ξενοδόχοι

Ανοικτά θα παραμείνουν τα καταλύματα στο χωριό για τους μαθητές, καθώς οι εκδρομές δίνουν ζωή στο χωριό

Της Άντριας Δημητρίου

Αρκετή κίνηση παρατηρείται κάθε χρόνο την χειμερινή περίοδο στην περιοχή της Κακοπετριάς, καθώς πολλοί είναι οι μαθητές οι οποίοι διοργανώνουν εκδρομές με δική τους πρωτοβουλία. Ωστόσο, υπάρχουν αντιδράσεις από τους γονείς, οι οποίοι φωνάζουν για ακόμη μια χρονιά να καταργηθούν οι συγκεκριμένες εκδρομές, με αφορμή φέτος και το περιστατικό ξυλοδαρμό μαθήτριας από τις συμμαθήτριες της στην περιοχή. Από την άλλη, οι ξενοδόχοι βλέπουν τα έσοδα τους να ανεβαίνουν, αλλά και την κίνηση στο χωριό να αυξάνεται, με αποτέλεσμα να ζωντανεύει η περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες.

Οι εκδρομές αυτές διοργανώνονται από το μαθητικό συμβούλιο του κάθε σχολείου και αφορούν την περιοχή της Κακοπετριάς. Αποστέλλεται μια επιστολή στους γονείς για έγκριση, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές να συμμετάσχουν στην εκδρομή η οποία διαρκεί δύο μέρες. Στα περισσότερα σχολεία οι μαθητές, οι οποίοι συμμετέχουν στις εκδρομές αυτές, φοιτούν στην Γ’ λυκείου. Παράλληλα οι ξενοδόχοι της περιοχής οι οποίοι φιλοξενούν συγκεκριμένο αριθμό μαθητών, ζητούν συγκεκριμένο ποσό (διαφέρει από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο), ως ασφάλεια σε περίπτωση ζημιών. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία επίβλεψη των μαθητών, αφού διοργανώνεται από τους ίδιους.

Γονείς: Να καταργηθούν οι εκδρομές

Η «Κ» επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, Κυριάκο Νικηφόρου, ο οποίος ανέφερε πως κάθε χρόνο οι γονείς φωνάζουν ώστε να καταργηθούν οι συγκεκριμένες εκδρομές, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα. Παράλληλα, προηγήθηκαν φέτος συναντήσεις τόσο με το Υπουργείο Παιδείας, όσο και με την Αστυνομία, αλλά και με τον ΚΟΤ, έτσι ώστε να παρθούν μέτρα για να σταματήσουν οι εκδρομές.

ΠΑΣΥΞΕ: Μηδαμινές οι ζημιές τα τελευταία χρόνια

Κανένα παράπονο δεν έχουν οι ξενοδόχοι στην Κακοπετριά, αφού βλέπουν ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού στην περιοχή και τα έσοδα τους να ανεβαίνουν. Σε δηλώσεις του στην «Κ» ο πρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Θέρετρων, Ανδρέας Μαντάλα, τόνισε πως από την στιγμή που υπάρχει έγκριση από τους γονείς για διαμονή των μαθητών στα καταλύματα, τότε δεν έχουν το δικαίωμα να μην τους επιτρέψουν την διαμονή. Την ίδια στιγμή σημείωσε πως, από τους μαθητές ζητούν το ποσό των 10 περίπου ευρώ, για ασφάλεια ζημιών, ωστόσο αυτές έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια και δεν είναι τόσο μεγάλες. Με τις εκδρομές αυτές, όπως είπε, η περιοχή διατηρείται ζωντανή την χειμερινή περίοδο, αφού η χωρητικότητα των τεσσάρων νόμιμων ξενοδοχείων ανέρχεται περίπου στις 550 κλίνες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το όνομα του προέδρου της επιτροπής ξενοδόχων ορεινών θερέτρων είναι Ανδρέας Μανταλας . Ευχαριστώ

Andreas
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντριας Δημητρίου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία αρχείου.

17 νέα κρούσματα

Μέχρι στιγμής 5 άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 179
Newsroom K
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X