ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εικόνες - Βίντεο: Ελικόπτερα, σκάφη και πυροτεχνουργοί στην Αγία Νάπα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδήλωση της Αστυνομίας , στην επαρχία Αμμοχώστου, «Ημέρα της Αστυνομίας»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (17/10) η εκδήλωση της Αστυνομίας , στην επαρχία Αμμοχώστου, «Ημέρα της Αστυνομίας», στον χώρο στάθμευσης δίπλα στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας. Η εκδήλωση ήταν ανοικτή για το κοινό μέχρι και τις 17.00 το απόγευμα.

Σε ομιλία του ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου δήλωσε: «Η αστυνομία είναι συμπαραστάτης και σύμμαχος του πολίτη. Έτσι πρέπει να λειτουργεί και έτσι να αντιμετωπίζεται. Αστυνομία και πολίτες ενωμένοι, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, πυροτεχνουργοί, εναέρια και θαλάσσια μέσα της Αστυνομίας.

Ομιλία στην εκδήλωση απηύθυνε και η Υπουργός Δικαιοσύνης, αναφέροντας τα εξής:

Καταρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης, η οποία υλοποιεί έναν από τους στόχους που βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητές μας, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της σχέσης της Αστυνομίας με την ευρύτερη κοινωνία.

Με την παρουσία εδώ μελών από τα διάφορα τμήματα και υπηρεσίες, το κοινό έχει την ευκαιρία να αντιληφθεί τον πολυδιάστατο ρόλο της Αστυνομίας και το ευρύτατο πλέγμα των υπηρεσιών που προσφέρει στην ομαλή λειτουργία του κοινωνικού συνόλου.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς σε μια περίοδο που το έργο της Αστυνομίας επικρίνεται άλλοτε δικαιολογημένα και άλλοτε αδικαιολόγητα, είναι σημαντικό να μπορούμε να προβάλλουμε την ανθρώπινη πλευρά του σώματος.

Στο μυαλό της κοινωνίας, όπως είναι φυσικό, συνήθως επικρατεί η εικόνα της Αστυνομίας ως η Αρχή επιβολής του Νόμου, η οποία υιοθετεί μια αυστηρή στάση στην προσπάθειά της να διατηρήσει την τάξη και την ασφάλεια.

Σήμερα όμως, μας δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας, της Αστυνομίας που βρίσκεται πάντοτε στην υπηρεσία του πολίτη, με στόχο την εξασφάλιση ενός λειτουργικού περιβάλλοντος ευταξίας και ασφάλειας.

Της Αστυνομίας που, μεταξύ άλλων, θα προστρέξει σε βοήθεια όταν οι συμπολίτες μας την χρειαστούν στον δρόμο, στο σπίτι τους, που θα εντοπίσει έναν άνθρωπο βάζοντας τέρμα στις ώρες αγωνίας των φίλων και συγγενών, της Αστυνομίας που θα σώσει μια ανθρώπινη ζωή που κινδυνεύει.

Στόχος μας ο πολίτης να νιώθει την Αστυνομία κοντά του, ως συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο του.

Μέσα από την εφαρμογή θεσμών, όπως για παράδειγμα ο Αστυνομικός της Γειτονιάς, αλλά και σύγχρονων μορφών αστυνόμευσης όπως η ποδηλατική Αστυνομία, η σημερινή εκδήλωση που καθιερώθηκε ως θεσμός, προωθούμε ένα μοντέλο κοινωνικής συνεργασίας με στόχο η Αστυνομία να βρίσκεται κοντά στους πολίτες και οι πολίτες του τόπου να ενεργούν ως εταίροι στην προσπάθεια της για δημιουργία μιας ασφαλούς κοινωνίας.

Θέλουμε να κτίσουμε μια σχέση ειλικρινούς επικοινωνίας, με το κοινό ώστε να μπορεί η Αστυνομία να αφουγκράζεται τα προβλήματα των πολιτών και να συμβάλλει αποτελεσματικά στην επίλυσή τους. Σε αυτή την προσπάθεια, χρειαζόμαστε τη στήριξη σας και τη συμμετοχή όλων.

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να συγχαρώ και πάλι την Αστυνομία για την πρωτοβουλία να ζητήσω τη συνεργασία σας και να ευχηθώ να περάσετε όλοι καλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση