ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αστυνομία: Εκατοντάδες έλεγχοι σε φορτηγά και λεωφορεία

Αποτελέσματα ευρωπαϊκής εκστρατείας ελέγχων φορτηγών και λεωφορείων, στην Κύπρο

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πέραν των 700 ελέγχων, σε φορτηγά και λεωφορεία, που κινούνταν στο οδικό δίκτυο, πραγματοποίησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εκστρατείας ελέγχων φορτηγών και λεωφορείων. Από τους ελέγχους προέκυψε μεγάλος αριθμός καταγγελιών, για διάφορα τροχαία αδικήματα.

Η εκστρατεία ελέγχων, διεξήχθη ταυτόχρονα, σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ των ημερομηνιών 13 και 19 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου Τροχαίας ROADPOL.

Κατά τη διεξαγωγή της εκστρατείας στην Κύπρο, τα μέλη των επαρχιακών Τμημάτων Τροχαίας και της Τροχαίας Αρχηγείου, διενήργησαν συνολικά 716 ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων (661 φορτηγών και 55 λεωφορείων), που εντοπίστηκαν να κινούνται στο οδικό δίκτυο παγκύπρια. Από τους ελέγχους αυτούς προέκυψαν συνολικά 277 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, από τις οποίες 273 αφορούσαν φορτηγά και τέσσερις λεωφορεία.

Οι περισσότερες από τις καταγγελίες αυτές (112) αφορούσαν διάφορα αδικήματα σχετικά με τους ταχογράφους των οχημάτων. Άλλες 30 καταγγελίες αφορούσαν οχήματα τα ελαστικά των οποίων ήταν φθαρμένα. Παράλληλα τρεις οδηγοί φορτηγών, εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρκτικό έλεγχο νάρκωτεστ, ενώ άλλοι τέσσερις, καταγγέλθηκαν για υπερβολική ταχύτητα.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο, συνεχίζονται καθημερινά, για εμπέδωση ορθής οδικής κουλτούρας και μείωση των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση