ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Cyprus Integrity Forum: Πτώση της Κύπρου στο Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς

Η Κύπρος με βάση τις ανακοινώσεις βρίσκεται σήμερα στη 42η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες σημειώνοντας πτώση μιας θέσης σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2019

ΚΥΠΕ

Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η Κύπρος στο Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς για το 2020, λέει το Cyprus Integrity Forum και ζητά επιτέλους να περάσουμε από τα λόγια στα έργα. Η Κύπρος με βάση τις ανακοινώσεις βρίσκεται σήμερα στη 42η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες σημειώνοντας πτώση μιας θέσης σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2019.

Τα αποτελέσματα της Κύπρου τα τελευταία χρόνια έχουν ως εξής:


Όπως σημειώνει το Cyprus Integrity Forum, τα αποτελέσματα του ΔΑΔ έχουν σημαντικό αντίκτυπο για την κάθε χώρα, μη εξαιρουμένης και της Κύπρου και λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από ξένους επενδυτές οι οποίοι μελετούν το ΔΑΔ και «αποφεύγουν τις χώρες όπου η κατάταξη τους είναι χειρότερη από την προηγούμενη χρονιά».

Πρόσφατες έρευνες, προστίθεται, έχουν επίσης βρει ότι και οι τουρίστες μελετούν τον συγκεκριμένο δείκτη και αποφεύγουν χώρες όπου αυξάνεται η διαφθορά.

«Το σχετικά ψηλό επίπεδο διαφθοράς που επικρατεί σήμερα στην Κύπρο πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από όλους τους εταίρους (κοινωνία, πολιτεία και επιχειρήσεις) γιατί αφορά το μέλλον όλου του τόπου. Έφθασε η ώρα να περάσουμε από τα μεγάλα λόγια στα έργα, αν εννοούμε αυτά που λέμε και αν επιθυμούμε πραγματική κοινωνική ισότητα, πραγματική οικονομική ευημερία και πραγματική ακεραιότητα σε όλους τους τομείς της Κύπρου μας», αναφέρεται.

Για το 2020, οι πρώτες χώρες στην παγκόσμια κατάταξη της έρευνας, άρα και αυτές με τα χαμηλότερα επίπεδα διαφθοράς, είναι η Δανία, η Νέα Ζηλανδία, η Φιλανδία, η Σιγκαπούρη και η Σουηδία. Οι τελευταίες χώρες στην παγκόσμια κατάταξη της έρευνας, άρα και αυτές με τα υψηλότερα επίπεδα διαφθοράς, είναι η Σομαλία, το Νότιο Σουδάν, η Συρία, η Υεμένη και η Βενεζουέλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X