ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διαμαρτυρία για τις παρανομίες στη νεκρή ζώνη - Δεν επιδόθηκε ψήφισμα στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Δεν επιτράπηκε στους παρόντες να πλησιάσουν τη σκοπιά στο οδόφραγμα

ΚΥΠΕ

Πραγματοποιήθηκε χθες εκδήλωση διαμαρτυρίας που είχε εξαγγελθεί με πρωτοβουλία του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια, με στόχο να σταματήσουν οι παρανομίες στη νεκρή ζώνη.

Ανακοίνωση του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια αναφέρει ότι οι παρόντες πορευθήκαν με τη συνοδεία της αστυνομίας στο σημείο ελέγχου των Ηνωμένων Εθνών στο δρόμο προς το αεροδρόμιο Λευκωσίας όπου στεγάζεται το Αρχηγείο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για επίδοση ψηφίσματος το οποίο απευθυνόταν στον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΟΗΕ Κόλιν Στιούαρτ.

Σύμφωνα με το σωματείο, δεν επιτράπηκε στους παρόντες να πλησιάσουν τη σκοπιά στο οδόφραγμα ενώ στρατιώτης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ζήτησε να παραλάβει το Ψήφισμα. Ωστόσο τα μέλη του σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια αρνήθηκε και αποχώρησε από τον χώρο.

Στο ψήφισμα, προς τον επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο και Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα στο Κυπριακό, Κόλιν Στιούαρτ, το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια διαμαρτύρεται έντονα για το γεγονός, αναφέρει, ότι η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο, ΟΥΝΦΙΚΥΠ, στην οποία ανατέθηκε επιτήρηση και διαχείριση της Νεκρής Ζώνης ενεργεί αντίθετα από τους όρους εντολής της και κατά τρόπο που υπονομεύει την Κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, πλήρους και ισότιμα κυρίαρχου Κράτους Μέλους του ΟΗΕ με την συγκατάθεση του οποίου, η Ειρηνευτική Δύναμη ευρίσκεται στην Κύπρο.

Σημειώνουν ότι η συμφωνία για την εδώ παρουσία της Δύναμης έγινε με την Κυπριακή Δημοκρατία και οποιαδήποτε ενέργεια που αφορά τη διαχείριση της νεκρής ζώνης, εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να συζητείται και να συμφωνείται, αποκλειστικά με την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας .

Καλεί την ΟΥΝΦΙΚΥΠ να ενεργεί για τη διατήρηση της εκεχειρίας και να μεριμνά ώστε η γραμμή κατάπαυσης του πυρός να μην παραβιάζεται στρατιωτικά. Την καλεί επίσης να σταματήσει να κάνει «πλάτες στον ΑΤΤΙΛΑ, να υλοποιεί το σχέδιο άλωσης και της ελεύθερης Κύπρου με συνέχιση του εποικισμού και των ελευθέρων περιοχών της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω αυτών των ροών με παρανόμους» και να σταματήσουν οι παρανομίες στη νεκρή ζώνη.

Τέλος ζητούν όπως το ψήφισμα προωθηθεί και στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση